El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ja pot formalitzar 250 tràmits i serveis de forma electrònica

Juan Antonio Vilaplana i Alberto Belda presenten la seu electrònica / R. Lledó
La ciutadania ja no haurà de perdre tant de temps i "s'evitaran cues"

Alberto Belda indica que "els serveis més demandats per la ciutadania ja es poden fer electrònicament". L'objectiu és que els 450 tràmits que es poden realitzar a l'Ajuntament d'Alcoi es formalitzen, en un futur, electrònicament. Dins la notícia està l'enllaç per accedir directament a la nova seu electrònica

L'Ajuntament d'Alcoi ja ha obert l'administració electrònica. Des d'aquest dilluns 30 d'octubre, ja es poden formalitzar vora 250 tràmits i serveis de forma electrònica. Alberto Belda, regidor de Modernització de l'Administració, apunta que "el nivell de pèrdua de temps baixarà moltíssim" perquè "s'evitaran cues". A la presentació de la nova seu electrònica també ha estat Juan Antonio Vilaplana, cap de Departament de Modernització de l'Administració, que ha incidit en la possibilitat que les notificacions es poden rebre en paper o de forma electrònica, ja que "el ciutadà està en el seu dret d'elegir".

Alguns dels serveis que es poden formalitzar són el de consultar els rebuts, conèixer l'estat dels tràmits, tauló d'anuncis, simulacions i autoliquidacions o calendari d'oposicions. Aquest nou servei dóna l'opció de filtrar les consultes i serveis per àmbit o data de presentació.

Cal destacar que per als 250 tràmits que es poden formalitzar actualment cal tindre firma electrònica o DNI electrònic. Alberto Belda indica que "els serveis més demandats per la ciutadania ja es poden fer electrònicament". L'objectiu és que els 450 tràmits que es poden realitzar a l'Ajuntament d'Alcoi es formalitzen, en un futur, electrònicament.