El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ja ultima els preparatius per a recuperar el Centre de Formació de Professorat

El carrer Roís de Corella a la zona Nord, on estarà el CEFIRE.

La plantilla comptarà inicialment amb 6 assessors per a la formació en matèria d'FP, i altres 4 que cobriran les tasques de formació territorial entre els docents de les comarques de l'Alcoià i el Comtat.

Amb l'inici del curs 2019/20 Alcoi recupera el Centre de Formació del Professorat (CEFIRE), tant de caràcter específic d'FP en la rama electrònica, com de caràcter territorial per a les comarques de l'Alcoià i el Comtat. El CEFIRE disposarà de les instal·lacions al carrer Roís de Corella de la zona nord, i comptarà amb una plantilla inicial de 10 persones.

El director general de formació del professorat de la Comunitat Valenciana, Carlos Sánchez, confirma que els treballs d'adequació de l'espai físic ja han començat, una àrea que acollirà tant serveis administratius com aules per a impartir cursos als professors. La plantilla comptarà inicialment amb 6 assessors per a la formació en matèria d'FP, i altres 4 que cobriran les tasques de formació territorial entre els docents de les comarques de l'Alcoià i el Comtat. Parlem en aquest últim cas dels docents en les diferents etapes d'escolaritat, des d'infantil fins a batxillerat.

Amb aquest nou centre de formació, Alcoi es convertirà en el referent per als docents d'FP de quatre famílies professionals: informàtica i telecomunicacions, electricitat i electrònica, instal·lació i manteniment, i aigua i energia. El d'Alcoi, serà doncs el segon centre específic de formació professional en matèria d'electrònica de la Comunitat, juntament amb Xest, però l'únic que instruïsca en les 4 rames abans esmentades.

Carlos Sánchez assegura que els centres específics en FP "s'ubiquen de manera estratègica" en els territoris en relació al teixit productiu de la zona, d'aquesta manera argumenta la idoneïtat d'implementar un CEFIRE d'aquestes característiques en Alcoi, en ser la ciutat una "referència industrial". Sánchez identifica tres pilars en aquesta formació d'FP: "incorporar la indústria del 4.0 per a la formació del professorat, la digitalització i la internet de la indústria".

La metodologia de formació al centre serà tan presencial com en línia. En el cas de la formació en FP, la majoria de les accions formatives es realitzaran a distància; mentre que per al CEFIRE territorial, els assessors estaran en contacte de manera continuada amb els docents de la comarca per tal d'articular cursos a la seua mida. Per aquesta raó, cada assessor tindrà assignat un nombre determinat de centres als quals visitaran periòdicament.