El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi: La Beniata tindrà una zona d'aparcament

Una altra novetat és que l'aparcament del Carrer La Torre de les Maçanes serà de rotació i reservat per a residents durant les nits.

El centre augmenta i condiciona algunes zones per a estacionar vehicles. Els carrers Sant Bonaventura i Alacant incrementaran el nombre de places d'aparcament en el Centre, com també al carrer Sant Joan es reordena i asfalta un espai ja en ús per a millorar les condicions. Una altra novetat és que l'aparcament del Carrer La Torre de les Maçanes serà de rotació i reservat per a residents durant les nits.

El Departament de Mobilitat treballa per a habilitar prop de 300 nous aparcaments, utilitzant diferents solars sense ús i que es condicionen per a destinar-los a aquest efecte, la qual cosa serà beneficiós per a veïns i comerciants del Centre, ja que els residents podran beneficiar-se d'aquestes places, així com els qui acudisquen a realitzar les seues compres i gestions a aquest barri, així com a gaudir de l'oci i la cultura.


Dins d'aquestes noves bosses d'aparcaments es troben diferents punts del barri antic, on es regeneren antigues zones d'aparcament i es treballa en altres noves, amb un saldo positiu que supera les 80 noves places, estant aquestes actuacions ja en marxa.


Aparcament a La Riba
D'altra banda, cal recordar que la primera fase del futur aparcament que s'habilitarà en la zona de La Riba, que ja està planificada, comprendrà unes 70 places d'aparcament.


Aquests terrenys, tant en la primera fase com en les dues restants, són propietat de l'EVHA (Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl) amb qui estan molt avançades les negociacions per a traspassar la titularitat a l'Ajuntament d'Alcoi i poder habilitar l'aparcament. Les tres primeres fases suposaran unes 200 places d'estacionament, una xifra que podria duplicar-se si en el futur es destinaren a aparcament uns terrenys actualment particulars que existeixen en els voltants.


Aparcament de rotació i per a ús nocturn dels residents
L'Ajuntament ha decidit gestionar de forma diferent algunes zones d'aparcament com és el cas de l'aparcament del Carrer La Torre de les Maçanes, que serà de rotació i reservat per a residents durant les nits.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, assenyala que “és important crear noves places d'aparcament i sobretot gestionar les actuals, per a donar una major capacitat a les escasses zones d'aparcament que existeixen a les ciutats. Des del Departament de Mobilitat estem treballant en la gestió de l'aparcament a la ciutat, així com en la prioritat del vianant i de vehicles elèctrics sobre els vehicles de combustió”.