El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi licita un servei de mediació per a actuar en les zones més vulnerables de la ciutat

Placeta de les Xiques, una de les zones d'Alcoi amb major concentració d'habitatges socials.

Allò que es pretén amb el servei és promoure la resolució de conflictes entre els veïns residents en les zones vulnerables d'Alcoi, reduint els indicadors de risc i desestructuració comunitària mitjançant l'atenció dels conflictes.

L'Ajuntament d'Alcoi ha licitat la contractació d'un servei de mediació i intervenció socioeducativa, amb què es vol millorar la convivència en zones vulnerables de la ciutat. El valor del contracte és d'uns 71.695 € i té vigència per a dos anys. Les empreses poden presentar les ofertes fins al 26 de juny.

Aquest servei vol ser adreçat a les zones més vulnerables de la ciutat, on se situen els habitatges socials. En aquests immobles de titularitat pública resideix la major part de la població en risc d'exclusió social.

Allò que es pretén amb el servei és promoure la resolució de conflictes entre els veïns residents en les zones vulnerables d'Alcoi, reduint els indicadors de risc i desestructuració comunitària mitjançant l'atenció dels conflictes. També haurà d'oferir informació i orientació a la ciutadania sobre el servei, fases i abast de les intervencions. Una altra de les seues missions serà escoltar a la ciutadania i a les parts del conflicte, així com orientar-la sobre el motiu i abast de la intervenció,

La regidora d'habitatge en funcions, María Baca, assegura que "aquest projecte està pensat sobretot per a evitar els estigmes socials creats moltes vegades i donar eines a la ciutadania en la resolució de conflictes, capacitats d'autonomia, i autoorganització entre altres, sobretot per a millorar la convivència en les zones puntuals i de major conflicte a la ciutat".