El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi llença una campanya per evitar que els fumadors llencen a terra les puntetes de cigarret

Les puntetes de cigarret contaminen els oceans i els mars tant com els plàstics

L'objectiu principal de la campanya llençada és fer pensar al fumador abans de tirar la punteta de cigarret a terra, fent-lo conscient de les conseqüències i repercusions que implica aquest fet tan simple. Una punteta tarda 10 anys en degradar-se i s'anima a que es depositen en les papereres o es guarden per poder-les depositar posteriorment.

L’Ajuntament d’Alcoi, des de la regidoria de Transició Ecològica, acaba de llençar una nova campanya que pretén conscienciar mediambientalment a la ciutadania. Segons ha destacat el regidor Jordi Silvestre, es planteja esta campanya igual que s’han fet altres destinades a conscienciar sobre els excrements de gos, l’ús de les papereres, les mascaretes i guants i el bon ús dels contenidors.

“En esta ocasió anem a incidir en les puntetes de cigarret, que han de ser depositades a les papereres o guardar-les per després tirar-les”, ha afirmat Silvestre, qui ha afegit que “és important saber que una punteta de cigarret tarda uns 10 anys en degradar-se. Hem de ser coneixedors de que és un residu d’alta toxicitat”.

L’alta toxicitat de les 5 milions de puntetes que son llençades cada any a l’entorn causa una greu contaminació dels sòls, de les aigües, etc. El pas d'una punteta pot arribar a contaminar fins 10.000 litres d’aigua.

Les puntetes de cigarret contaminen els oceans i els mars tant com els plàstics; i la seua presència és superior a taps o bosses. També passen a la cadena tròfica al ser ingerides pels peixos que després consumim els humans.

El regidor ha finalitzat dient que “amb aquesta campanya busquem canviar els hàbits de la gent fumadora i per a que el gest de tirar les puntetes al carrer deixe de fer-se”.