El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi llença una campanya per evitar regalar joguines sexistes i violentes

Els mercats compten amb l'Arbre de Nadal per a la Igualtat i una bústia per a recollir cartes igualitaries

L'Ajuntament d'Alcoi ha posat en marxa una campanya que pretén conscienciar sobre la necessitat de reflexionar abans d'adquirir joguines de cara als regals de nadal i anima a trencar amb els estereotips de gènere per fomentar el desenvolupament de capacitats diverses.

La regidoria d’Igualtat ha llençat una campanya amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania sobre la necessitat de regalar joguines que no discriminen a xiquets i xiquetes. Cal tindre en compte regalar qualsevol tipus de joguet, tant per a xiquets com per a  xiquetes, ja que cada joguet fomenta el desenvolupament de diferents capacitats. Per exemple, si juguen amb nines es fomenta l’expressió dels afectes, si juguen a construir desenvolupen les capacitats visoespacials, si juguen amb el patinet les capacitats motrius, etc.

S’ha repartit pels comerços un decàleg que ajuda a pares, mares i familiars a triar jocs i joguets no sexistes i no violents, així com també adhesius de la campanya, amb la intenció que, abans de comprar es reflexione, ja que amb una bona elecció de joguets també s’està educant.

Amb aquesta finalitat, s’ha posat a disposició dels diferents mercats municipals un ‘Arbre de Nadal per a la Igualtat’, amb missatges que conviden a trencar estereotips relacionats amb el joc i els joguets, i que s’acompanya del cartell de la campanya i d’una bústia per recollir les cartes igualitàries dels xiquets i xiquetes amb els seus desitjos per a aquest Nadal.

Segons subratlla la regidora d’Igualtat, Aranza de Gracia: “Els joguets que reprodueixen els estereotips de gènere, limiten el desenvolupament de xiquets i xiquetes i perpetuen la desigualtat existent entre dones i homes. Per això el que remarquem amb aquesta campanya és: Aquest Nadal, regala Igualtat!”.

Des de la regidoria animen a xiquets i xiquetes i a la ciutadania en general  a  escriure i entregar en la bústia per la Igualtat la seua carta de desitjos igualitària i a penjar una foto a les xarxes socials amb la etiqueta @igualtat_alcoi.