El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, membre de la Xarxa Ciutats de la Ciència i Innovació

L'alcalde d'Alcoi Toni rancés i la resta de representants dels municipis que entren a formar part de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la INnovació
El Ministeri de Ciència i Innovació ha acollit l'acte en el qual s'ha incorporat Alcoi i altres ciutats al consell rector de la xarxa

L'objectiu és apostar per la ciència i la innovació, i canviar del model productiu actual a un més social i sostenible. Ja són 62 les ciutats que formen part de la Xarxa, i ara Alcoi també està entre elles.

Ja són 62 les ciutats espanyoles que formen part d'aquesta xarxa, que té com a objectiu impulsar actuacions en matèria de ciència i innovació, al mateix temps que s'afavoreix la col·laboració entre ajuntaments membres, per millorar el potencial innovador. Aquesta teoria en la pràctica significa treballar en projectes com l'adaptació a l'administració electrònica, la col·laboració amb universitats i càtedres d'innovació, o iniciatives en turisme intel·ligent, entre altres. L'objectiu final és servir d'exemple a altres municipis per a canviar el model productiu actual cap a un altre model econòmic i social sostenible.

Alcoi ha sigut una de les últimes incorporacions, juntament amb els municipis d'Ermua, Sant Boi del Llobregat o Terrassa. L'acte ha tingut lloc a Madrid, en la seu del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat.

Els nous municipis formaran part del Consell Rector de la xarxa, i l'alcalde Toni Francés diu que "assumim aquesta responsabilitat amb moltes ganes de posar-nos a treballar. Volem participar de forma activa en el Consell Rector, donar a conéixer els nostres projectes dins de la xarxa i aprendre també d'altres municipis i les propostes que estan desenvolupant". L'alcalde recorda que ja van rebre l'any 2011 un reconeixement per part del Ministeri com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, perquè, segons assegura Francés, "des que vam arribar al Govern tenim clar que havíem de recuperar capitalitat, entrant en xarxes i òrgans de decisió tant a Espanya com a Europa. Hem passat més d'una dècada on Alcoi havia desaparegut institucionalment del mapa però, als últims anys, tornem a tindre presència en xarxes relacionades amb la innovació, l'educació, o la indústria, camps pels quals volem apostar com a ciutat".

El municipi de Gandia, que ja forma part de la xarxa, ha donat suport a la candidatura d'Alcoi i s'alegra de la nova incorporació. Segons la seua alcaldessa Diana Morant, "esperem que la incorporació d'aquesta ciutat supose una bona sinergia i cree bones oportunitats per a la resta de ciutats valencianes que estem a la xarxa".