El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi “millora el seu posicionament” per captar fons europeus i desenvolupar l'Agenda Urbana

El minsitre Ábalos ha reconegut “l'àmplia experiència d'Alcoi en la planificació estratègica”

Alcoi és una de les 5 ciutats valencianes que el govern central ha triat per ser pilot de l'Agenda Urbana Espanyola. En paraules del ministre de Transport i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, l’Agenda Urbana garanteix “el dret a l'habitatge, a fomentar la cohesió social, a impulsar una mobilitat sostenible i vertebradora, a regenerar espais urbans i a rehabilitar el patrimoni arquitectònic".

Ábalos també ha reconegut “l'àmplia experiència d'Alcoi en la planificació estratègica” després de signar el conveni juntament amb l’alcalde, Toni Francés, per convertir-se en ciutat pilot.


Toni Francés indica que aquest conveni “millora el nostre posicionament per a captar nous fons europeus amb què portar endavant aquest procés de transformació. Convertir Alcoi en un dels municipis pilot de la província d'Alacant per desenvolupar l'Agenda Urbana Espanyola és, a més, una nova mostra de la confiança depositada pel Ministeri en la nostra ciutat i en les estratègies plantejades per l’Ajuntament d’Alcoi”.


La firma del conveni ha tingut lloc en la seu de la Subdelegació de Govern d'Alacant i han assistit a banda d’Ábalos, el secretari general d'Agenda Urbana, David Lucas; la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; i la subdelegada del Govern en la província d'Alacant, Araceli Poblador. Per part de l'Ajuntament d'Alcoi han acudit el vicealcalde, Jordi Martínez i, també, l’alcalde, Toni Francés.


¿Què és l’Agenda Urbana?
L'Agenda Urbana Espanyola
és el full de ruta que marca l'estratègia i les accions a dur a terme fins a 2030 amb l'objectiu de fer dels pobles i ciutats del nostre país àmbits de convivència amables, acollidors, saludables i conscienciats. Aquest pla estratègic, en sintonia amb les directrius de la nova Agenda Urbana de les Nacions Unides i l'Agenda Urbana per a la Unió Europea, ofereix als municipis espanyols un decàleg d'objectius estratègics que despleguen, al mateix temps, un total 30 objectius específics i 291 línies d'actuació.


A partir d'aquest document, el consistori alcoià ha estat treballant durant els últims mesos de forma transversal i coordinada en l'elaboració del seu propi Pla d'Acció. Aquest persegueix unes metes amb què la ciutat està plenament identificada i familiaritzada, perquè les desenrotlla des de fa anys, mitjançant eines com el Pla Director Smart City, el Pla Estratègic 2020-2025 o l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), que suposa una inversió de 20 milions d'euros, cofinançats al 50% per la Unió Europea.