El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi no registra cap brot de Legionel·la des de 2016 i deixa enrere totes les mesures especials

Des de 2002, Alcoi fou considerada Zona d'Actuació Especial (ZAE) per tindre “un major risc de contagi per Legionel·la a conseqüència d'un brot comunitari d'origen ambiental”.

La Generalitat ha acceptat que Alcoi siga considerat com un municipi més a l’efecte de mesures de vigilància en el control de la legionela. Segons el consistori, des de 2016 no s’ha produït cap brot i ara haurà de prendre les mateixes mesures de vigilància que la resta.

Des de 2002, Alcoi fou considerada Zona d'Actuació Especial (ZAE) per tindre “un major risc de contagi per Legionel·la a conseqüència d'un brot comunitari d'origen ambiental”. Ara deixa enrere totes aquestes mesures, ja que la Generalitat considera la nostra ciutat com un municipi més en el control de la Legionel·la.


Mesures de vigilància


En el cas de la vigilància sanitària en la xarxa de proveïment d'aigua de consum humà, s'haurà de complir amb el Reial decret 140/2003, en el qual s'estableixen els criteris de qualitat d'aigua de consum humà. Per tant la concentració de CLR en la xarxa no haurà de superar 1 ppm, això significa que es rebaixarà la cloració de l'aigua potable, que actualment està en 1’2 ppm (parts per milió) a 0’8 ppm a l'estiu i 0’6 ppm a l'hivern.


En el cas dels vehicles de neteja viària, s'haurà de garantir la neteja i desinfecció, garantint sempre la presència de biocida. Finalment en el cas de les fonts ornamentals, també s'haurà de realitzar preses d'anàlisis de Legionel·la de manera anual i controls de biocida i Ph de manera setmanal.