El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi no tindrà escoletes municipals en juny i l’Ajuntament treballa per poder oferir-les en juliol i agost

Una de les escoles serà a la piscina / AM

Des de l’Ajuntament “van a intentar solventar aquesta situació” amb la creació d’aquesta borsa de caràcter urgent.

L’Ajuntament ha contactat amb totes les famílies durant el 20 de juny per comunicar la situació.

 

 

Les escoletes municipals d’estiu, impulsades per l’Ajuntament d’Alcoi, no podran començar aquest 22 de juny com estava previst. El motiu, segons el consistori, és que cap empresa s’ha presentat a la licitació. Les escoles no començaran aquest 22 de juny, però l’Ajuntament ha obert una borsa de contractació urgent per trobar personal i començar a juliol.

Aranza de Gracia, regidora d’Infància i Adolescència, ha explicat a ARAMULTIMÈDIA els motius pels quals les escoletes d’estiu municipals no començaran el 22 de juny com estava previst. El motiu és que cap empresa s’ha presentat a la licitació. De Gracia apunta que “nosaltres hem fet el procediment correcte, segons ens diu Contractació”. Aquestes escoletes serveixen per a ajudar a les famílies a la conciliació durant els mesos que les pares i mares treballen, i els xiquets no han d'acudir als centres educatius.

Des de l’Ajuntament “van a intentar solventar aquesta situació” amb la creació d’aquesta borsa de caràcter urgent. Els perfils que es busquen són Tècnic/a Superior en Educació Infantil, Tècnic/a Superior en Animació Sociocultural i Turística, Tècnic/a Superior en Ensenyament i Animació Soci-Esportiva, Tècnic/a Superior en Integració Social, Monitor/a d'Oci i Temps Lliure, i Auxiliar d'Educació Infantil o de Jardí d'Infància.

En un principi, les escoles que anaven a organitzar-se eren esportives i mediambientals, a la piscina José Trenzano Alós i Font Roja, respectivament. Després de conèixer que cap empresa s’havia presentat i que les escoletes no podien començar aquest 22 de juny, l’Ajuntament ha contactat amb totes les famílies durant el 20 de juny per comunicar la situació.


Crítiques de Compromís

En assabentar-se de la situació, Compromís ha “denunciat” aquesta situació. La regidora, Elisa Guillem, apunta que “s’ha publicitat dues escoletes d’estiu municipals 100% subvencionades, sense dinar, per als mesos de juliol i agost, eliminant-se l’anterior model de places subvencionades. Tot i això, cap empresa s’ha volgut presentar a la licitació d’aquestes noves escoletes. Hem d’assegurar-se que els/es menors, siga quina siga la seua situació familiar, tinguen accés a les escoletes, i al mateix temps, que les persones que hi treballen tinguen unes bones condicions laborals, per tant si cap empresa ha volgut presentar-se a aquesta licitació, l’Ajuntament ha de repensar els recursos econòmics destinats a aquestes accions, i recordem que incloure un dinar de calent, és fonamental per a moltes famílies”.


La formació valencianista continua dient que “no podem permetre que els/es menors en situació de vulnerabilitat es queden sense aquest reforç lúdic i alimentari a l’estiu. Fins ara, l’Ajuntament tenia places subvencionades a les diferents escoletes d’estiu que es fan a la nostra ciutat, aquestes places a més a més, incloïen la subvenció del dinar, assegurant-se així que els/es menors tenien un dinar de calent a dia”.