El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ofereix multitud d’activitats per als caps de setmana del mes d’abril

Visites guiades i algunes d’elles teatralitzades, excursions a La Sarga i a La Serra de Mariola, o museus, són algunes de les opcions que s’ofereixen per a gaudir i aprendre de la localitat.

Els caps de setmana del mes d’abril ja no tens cap excusa per a quedar-te en casa. Des d'Aramultimedia t’animem a que participes de qualsevol de les activitats que tan empreses d’aquest sector, com el mateix Ajuntament d’Alcoi han preparat.

Si eres amant de les festes de Moros i Cristians i vols aprendre més sobre elles, que millor que durant el mes fester acudeixes a la visita guiada teatralitzada “Alcoy Medieval y sus Fiestas”, en la qual podràs descobrir a més de les festes, l’origen de la localitat o les muralles gràcies als personatges més importants d’aquesta part de l’història alcoiana. Aquestes visites es realitzaran els dissabtes 6, 13 i 27 d’abril i 3 de maig de la mà de l’agencia “Guiarte con Arte”. Les inscripcions es podran fer en la pàgina de Guiarte con Arte.

Continuant amb les festes també pots optar per l’opció que ofereix Quality Tours Mariola. La visita guiada per l’exposició de la Fundació Mutua Levante de José Borrell, a l’Església de Sant Jordi, i al Museu de la Festa. Aquesta activitat es podrà gaudir també els dissabtes 6, 13, 20 i 27 d’abril i a més el 3 de maig. Per a més informació i realitzar les reserves cal anar a la pàgina web de Quality Tours Mariola.

A més, el Museu Explora, també s’ha unit a aquesta temàtica, i durant els dissabtes 13 i 27 d’abril ofereix dos experiències a les seues instal·lacions. La primera d’elles serà una visita teatralitzada, en la qual es contaran secrets d’Alcoi, la seua història i la seua cultura. La segona, es tracta de “La Festa des de Dins”, en la que a més d'aprendre en exclusiva sobre les festes, també es realitzaran diferents tipus de tallers com danses o creació de porres i escuts. Per a més informació en la pàgina d'Alcoi Turisme

Deixant ja les festes enrere, hi ha moltes més opcions per a realitzar activitats. El Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó ofereix tots els diumenges en 4 torns que van des de les 10 del matí fins a les 13.00 h, visites per a veure les pintures rupestres de La Sarga. Per a fer la reserva hauràs de visitar la pàgina de La Sarga, l'aforo de cada torn és de 30 persones.

Per a finalitzar amb aquestes recomanacions, hi ha tres excursions, i cada una d’elles es realitzarà en dies diferents.

La primera d’elles serà el diumenge 7 d’abril. Estava programada per al dia 31 de març, però, per culpa de la pluja, es va haver d'atraçar una setmana. Es tracta de “Urbanisme i habitatge obrer, les cases de dos claus” en la qual es parlarà del model d’habitatge de la nostra ciutat a finals del segle XIX i principis del XX. No farà falta inscripció prèvia.

Una setmana més tard, al 14 d’abril, es realitzarà una altra activitat organitzada per l’Ajuntament d’Alcoi, on es podrà gaudir del paratge natural de La Serra de Mariola, gràcies al “Birdwatching”. En aquesta excursió es podran observar diferents classes d’ocells i molt d’ells molt típics de la nostra zona.

Per a finalitzar amb aquestes propostes turístiques el dissabte 27 d’abril pots participar de l’experiència de la visita “Planes Urbanísticos de hoy para el Alcoy del mañana”, que començarà des de la Plaça d’Espanya.