El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi organitza activitats esportives per al Dia Internacional de la Dona

Del 2 al 10 de març tindran lloc diferents activitats esportives per a commemorar el 8M. Entre elles es troben curses, xarrades i partits de futbol.

L'Ajuntament d’Alcoi se suma, un any més, a la commemoració del Dia Internacional de la Dona. L’agenda d’activitats comença el 2 de març amb la Cursa de la Dona, organitzada pel Campus d’Alcoi de la UPV amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcoi, que tindrà lloc al Poliesportiu Francisco Laporta. El mateix dijous, la Federació de la Comunitat Valenciana tindrà lloc un clínic de futbol sala organitzat per la federació de la Comunitat Valenciana a càrrec de Rita Montaner, coordinadora i entrenadora del CF Ciudad d'Alcoi femení.

Per una altra banda, s’ha organitzat una ruta per col·legis de quatre xarrades de la pilot Lydia Sempere; dilluns 6 en La Salle; dimarts 7 en les Carmelites; dijous 9 al col·legi Sant Roc; i el divendres en el Tomás Llàcer.

Aquesta agenda en commemoració al Dia Internacional de la Dona finalitzarà el divendres 10 amb una marxa amb batucada de l'Eduardo Latorre a Serelles.

Rita Montaner, afirma: “l'objectiu és fomentar el futbol femení tant a Alcoi com en municipis de voltant. Animem a les adolescents al fet que siguen valentes i que s'inicien en l'esport”.

Lydia Sempere, continua: “la finalitat de les xarrades és donar visibilitat a la dona en un esport totalment masculinitzat i també aprofitar els discursos per a conscienciar de l'assetjament escolar i la superació personal”.

Alberto Belda, regidor d’Esports, conclou: “Des de l’Ajuntament d’Alcoi estem treballant en equiparació de la dona en el món de l’esport i està donant els seus fruits. Per exemple, de les ajudes als esportistes el 65% del 2022 van ser xiques, i en el llistat d’esportistes d’elit, dels 31 hi ha 13 xiques, és a dir 41%”