El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi organitza una visita guiada a la Sarga amb ocasió del Dia Europeu de l’Art Rupestre

Abric de La Sarga.

Les visites programades comptaran amb transport d'autobús gratuït des de la plaça d'Espanya (Tourist Info) a les 10.00 i a les 11.30 hores.

Només es podrà visitar les pintures mitjançant reserva prèvia cridant al Museu Arqueològic (965 53 71 44).

Aquest dimecres 9 d'octubre l'Ajuntament d'Alcoi ha organitzat una visita a les pintures rupestres de la Sarga, declarades Patrimoni Mundial l'any 1998. La jornada va donada amb motiu del Dia Europeu de l'Art Rupestre.

Les visites programades comptaran amb transport d'autobús gratuït des de la plaça d'Espanya (Tourist Info) a les 10 i a les 11.30 hores. Les places estan limitades a 35 persones per torn i només es podrà visitar les pintures mitjançant reserva prèvia cridant al Museu Arqueològic (965 53 71 44) els dies laborables en horari de 8 a 14.30 hores.

Antecedents

Descobertes l'any 1951, en la Sarga es troben representats els tres horitzons artístics de la façana oriental de la península Ibèrica: L'Art Llevantí, Macroesquemàtic i Esquemàtic. La Sarga és un dels conjunts més representatius de l'art rupestre neolític, l'origen del qual es remunta als inicis de les societats agrícoles i ramaderes que es van establir en aquestes terres fa 7.000 anys.