El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi organitza unes jornades per a prevenir l'assetjament escolar

Amb l'objectiu de prevenir l'assetjament a l'interior de les aules, Alcoi organitza les seues terceres -Jornades de Convivència. Enguany tindran lloc a la sala Àgora, els dies 3, 4 i 5 de març, i a elles està convidada la comunitat educativa de tots els centres d'Alcoi: estudiants, pares i docents.

El regidor d'Educació, Alberto Belda, recorda que l'origen d'aquestes jornades coincideix amb la constitució en Alcoi de la comissió contra assetjament, un equip de treball multidisciplinari cridat a prevenir aquesta xacra que té lloc a les aules. "El conflicte és inherent a la persona i no aconseguirem erradicar-lo completament dels centres", reconeix Belda, és per això que les accions de la comissió van orientades a "dotar els jóvens de ferramentes amb què puguen afrontar aquesta conflictivitat".

Durant els dies 3, 4 i 5 de març serà una bona oportunitat per a conéixer la problemàtica de l'assetjament, i les accions que s'estan duent a terme per a combatre'l des de l'administració local. Els matins que dure la jornada estan dedicats a realitzar tallers amb alumnes, entre 60 i 80 cada matí, la majoria estudiants de secundària. Durant les vesprades tindran lloc una sèrie de ponències dedicades als docents: el dimarts 3 la d'Isabel Leal; el dimecres 4 les de l'Associació Espanyola Contra l'Assetjament Escolar i una altra impartida per una tècnica del departament municipal d'Igualtat; i ja per al dijous 4 (també pensades per a pares) Sensi Antón parlarà de la mediació per a crear cultura de Pau, i per a concloure les jornades s'exposarà un estudi sobre bones pràctiques a la ciutat desenvolupades per la regidora d'Educació.