El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi para l'hemorràgia i creix en habitants després de 10 anys

Vista general d'Alcoi.

Les xifres són de l’Institut Nacional D’Estadística (INE), incloses en el padró municipal a data d’1 de gener de 2019.

Des que en 2008 assolira els 61.698 habitants, Alcoi no havia deixat de perdre població. 2019 dóna raons per a l'esperança, i és que la població ha crescut per primera volta en 10 anys. Un creixement modest, això sí, de 17 persones, i que deixa la població d'Alcoi en 58.994 habitants.

Aquest increment es dóna a pesar d'un creixement vegetatiu negatiu. És a dir, en Alcoi són més els morts que els nascuts al final de l'any. Ateses les xifres de 2018, el creixement vegetatiu va presentar un valor negatiu de 219 persones: 422 naixements i 641 defuncions. A pesar d'aquesta xifra, Alcoi ha pogut sumar 17 nous habitants en 2019 gràcies a les 236 persones que han vingut a viure des de fora de la ciutat.

A totes aquestes xifres cal sumar la població flotant de la ciutat -formada en part per estudiants- que en Alcoi es calcula està al voltant de les 2.000 persones. La població flotant és aquella que malgrat viure a Alcoi tant a temps complet com parcial no està empadronada a la ciutat, per tant no es comptabilitza en les dades oficials.

L'alcalde, Toni Francés, considera que la tendència demostra que Alcoi és "una ciutat atractiva, capaç de captar nous habitants". No obstant això, recorda que la falta de natalitat és un repte important que s'ha d'afrontar, per això vol que el govern treballe "de valent en afavorir que les alcoianes i alcoians puguen i vulguen tindre fills, oferint totes les facilitats que té l'administració local".

Font: INE