El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Natxo Lara, Periodista

Natxo Lara

Alcoi pareix el Bronx (en sus malos tiempos)

He llegit que Alcoi i el Camp del Collao eren candidates a acollir la final de la Copa Libertadores després dels incidents registrats a Buenos Aires.…

He llegit que Alcoi i el Camp del Collao eren candidates a acollir la final de la Copa Libertadores després dels incidents registrats a Buenos Aires. Però arran dels últims esdeveniments amb crema de contenidors, punxada de rodes i robatoris al Baradello, van decidir fer-ho a Madrid.

D'altra banda, m'he assabentat -perquè ho he vist amb els meus propis ulls- que el mercat de Sant Mateu s'ha traslladat de lloc, i també que han canviat la naturalesa dels productes que allà es venen. L'han abaixat uns metres pel carrer Sant Francesc i ara els 'puestos' estan enmig de la calçada. Als primers números de Sant Francesc pots comprar tot tipus de droga, a bon preu, bona qualitat i sense cap problema.

Hipèrbole: Recurs literari que consisteix a exagerar les qualitats, característiques, costums, etc., de les persones, llocs, animals i objectes.

A banda de l'exageració i el toc d'humor, cal mostrar la preocupació que sentim els ciutadans i ciutadanes d'Alcoi amb totes les coses que estan passant últimament. Sé que són ratxes, que Alcoi és segura i que tot torna a la normalitat en dies. També sé que falten efectius a les respectives policies i que els 'malos' tenen molt de temps per a pensar com fotre a la resta de persones. Segurament el tema dels contenidors, retrovisors i punxades de rodes és cosa de xiquillos, d'alguna aposta o joc de rol... Però potser alguna cosa sí que es pot fer.

Per exemple, pel que fa al Baradello, no és per donar pistes als lladres, però resulta marciano que la urbanització només tinga un accés per carretera (a banda del carreró del Sergent) com conta ARAMULTIMÈDIA i que a ningú no li passe pel cap prendre alguna mesura de prevenció, vigilància, etc. Són carrers tranquils i poc transitats, fàcilment 'vigilables'.

Pel que fa al 'mercat del carrer Sant Francesc', a banda de ser una cosa prou desagradable, cal recordar que està a cinquanta metres dels carrers per on desfilen els Reis Mags, també a dos-cents metres de les dues comissaries (Local i Nacional), i que, només per imatge, és un escàndol assistir sense voler al procés de venda i tast de drogues a la menuda a ple llum del dia. Tot mentre els alumnes del campus d'Alacant que es fan una cigarreta a la porta de la Cambra de Comerç 'flipen' en colors amb allò que veuen.

Confie en les Forces de Seguretat, entenc que siga difícil de controlar el tràfic de persones per l'estret, o el càrtel de Medellín, però una ciutat tant 'cuca' com Alcoi... potser es pot fer alguna coseta més... encara que siga marketing.