El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi parla alemany

Willkommen Merkel, a la Mostra de Teatre d'Alcoi
Crítica de Marta Rosella Gisbert de 'Willkommen Merkel', a la Mostra de teatre 2018

La companyia Pérez&Disla ens ‘sotmet’ al seu espectacle d’humor ‘Willkommen Merkel’, amb una divertidíssima Rosanna Espinós al paper de la canceller Marta Rosella Gisbert

Per tal que una societat funcioni de manera equitativa, sempre ha d’haver-hi algú que la governe des de dalt”. Entendre la fascinació per les relacions de poder és la qüestió que ens va arribar, ahir dimarts, al Teatre Principal, de la mà de la companyia Pérez&Disla i el seu Willkommen Merkel, comèdia bàvara. 

València, tal vegada primavera de 2017, enmig d’un hipotètic cim amb els polítics més importants del món. Al mateix temps, en un local de striptease preparat per a rebre a un grup de polítics, dos dones, dirigents del partit local, són víctimes de la seua pròpia desintegració. Així comença una història on els remordiments gairebé no existeixen, on l’exclusiva preocupació per un mateix és allò que importa i on la beguda sap a “traïció pura”. Sexe, mentides, drogues en un text que brilla per la seua intel·ligència: tots aquestos ingredients es donen cita en aquest local on l’entrada està vetada. Menys per a ella. Una molt creïble –i versemblant- Angela Merkel irromp en l’escena per mostrar-nos el seu rostre més maquiavèl·lic, però també per fer-nos veure les seues debilitats –sobretot, pels grecs- i fer-nos entendre l’alemà i el seu poder per fer-nos riure. Una comèdia molt entretinguda gràcies al punt trencador i “depravat” de la música i l’escenografia, si bé amb possibilitat de treure-li una mica més de punta en alguns aspectos, per tancar el dimarts de Mostra. 

Marta Rosella Gisbert