El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi podria acollir un bloc de 30 habitatges socials en la zona alta

Font: Google maps

Els plans de l'administració local preveuen destinar el solar que hi ha a la cruïlla dels carrers Echegaray i Doña Amàlia a la construcció d'un bloc de 30 habitatges socials. El projecte contempla la cessió del terreny per part de la Conselleria d'Habitatge amb què desenvolupar una cooperativa de vivenda.

Així ho ha confirmat l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, qui ha apuntat que durant el mes de febrer la Conselleria rebrà les propostes per a la construcció dels 30 habitatges socials en l'esmentat solar. El termini de cessió del solar seria de 75 d'anys.

Aquesta trentena d'habitatges s'hauria d'unir als altres 18 que l'Ajuntament ja té prevists en altres tres punts de la ciutat, per als quals ja s'ha adjudicat la redacció del projecte. Francés espera que per a finals d'aquest any "no només estiguen començades les obres, sinó que estiguen a més en un estat molt avançat". Actualment s'estan estudiant els models de gestió i les formules per a dur endavant aquest projecte, ja que es tracta d'una "iniciativa pionera amb pocs precedents al nostre país", apunta el primer edil.

La responsable en l'executiva nacional del PSOE de Justícia Social, Concha Andrés, ha acompanyat a Francés durant l'anunci, de qui ha alabat el caràcter "previsor" en la gestió d'aquest projecte. També ha anunciat que el grup parlamentari socialista a les Corts ha introduït una esmena en la llei de serveis socials perquè es reconega dins de la cartera ser serveis la possibilitat d'habitatges col·laboratius.