El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi podria optar a 49 milions d’euros d’Europa en el fons d’emergència creat davant la Covid-19

Reunió al Saló de Plens / Ajuntament d'Alcoi

A més, Alcoi ha sigut una de les ciutats sel·leccionades pel Ministeri de Foment per implementar l'Agenda Urbana 2030

L’Ajuntament d’Alcoi vol optar al màxim nombre de projectes i propostes dins del fons d'emergència per a ajudar a reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia. Són prop de 40 projectes pressupostats en uns 49 milions d’euros.

Els projectes seleccionats tenen com a objectius la transformació ecològica, la transformació digital, la igualtat de gènere i la cohesió social i territorial.

Les propostes enfocades a agenda urbana, infraestructures i ecosistemes resilients i transició ecològica justa i inclusiva. Destaquen la rehabilitació estructural del pont de Sant Jordi, la rehabilitació de diversos grups d'edificis en la Zona Nord o la construcció de nou habitatge públic. També preveuen reurbanitzar diversos carrers de la ciutat i dissenyar nous itineraris de mobilitat sostenible, com el Via Parc. Així mateix, s'han inclòs fins a 14 propostes diferents per a reduir el consum i millorar la gestió intel·ligent de l'energia en les infraestructures municipals.

Les dues següents s'emmarquen en els objectius de la transformació digital, la cohesió social i l'impuls de l'economia urbana. Contemplen una desena de projectes encaminats a aconseguir una administració per al segle XXI i un ecosistema industrial modernitzat i digitalitzat.


També s'estableixen diferents línies dirigides a millorar l'educació i el coneixement, amb actuacions com l'ampliació del Campus d'Alcoi de la UPV; projectes d'intel·ligència artificial i continguts temàtics per a fer front a la soledat no desitjada; i un paquet de propostes per a impulsar la indústria cultural d'Alcoi.


Fons d’emergència


Aquest fons destinarà prop de 72.000 milions d'euros al nostre país entre 2021 i 2023 per a ajudar a reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia del coronavirus. La participació de les entitats locals serà clau, ja que podran gestionar almenys un 10% d'aquests fons, bé a través de les convocatòries directes dels Ministeris o a través de les Comunitats Autònomes. L'oficina de fons europeus del consistori alcoià tramitarà aquestes ajudes.


Tal com manifesta l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, “hem de comptar amb la millor preparació possible per a superar les conseqüències d'aquesta crisi que ha afectat tantes famílies alcoianes i aquest finançament és una oportunitat que hem d'aprofitar al màxim per a enfortir les polítiques públiques i impulsar la nostra estratègia de ciutat amb l'objectiu de transformar Alcoi i millorar la qualitat de vida dels alcoians i alcoianes”.