El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi podria tindre un carril bici a l'Alameda Camilo Sesto i augmentar fins un 40% les places d'aparcament

Així quedaria el carril bici / Infografia de l'Ajuntament

L'eliminació del carril bus no suposaria retard en les freqüencies segons l'Ajuntament d'Alcoi. 

L'Ajuntament d'Alcoi estudia la creació d'un extens carril bici des del carrer Els Alçamora fins al Carrer València, passant per l'Alameda Camilo Sesto i Juan Gil Albert. El plantejament l'han fet als veïns dels barris de Santa Rosa, Eixample i Zona Nord. Segons indica l'Ajuntament, "no van veure amb mals ulls el projecte", però "van plantejar alguns dubtes com el fet de a quin costat seria més convenient l'aparcament i que caldria fer actuacions amb les vorades i les voreres entre altres".

Aquesta reordenació dels principals carrers de la ciutat suposaria, segons càlculs de l'Ajuntament, un 30% i 40% més d'aparcaments, ja que passarien a ser de bateria. L'Ajuntament ha informat els veïns amb una trobada telemàtica.


Per al finançament, en principi la idea és presentar-se a projectes europeus, però també podria haver-hi propi o de qualsevol altra administració que s'adaptara a aquest projecte.


I el carril bus?


Segons el comunicat de l'Ajuntament d'Alcoi, amb aquest projecte desapareixia l'actual carril bus que des de la fi del confinament es va eliminar en els seus trams en l’Alameda Camilo Sesto i Juan Gil Albert per a donar major espai als vianants i facilitar la distància social. Aquesta mesura no afectaria la velocitat comercial (temps que tarda a realitzar els trajectes) de l'autobús, ja que segons expliquen "la causa dels majors retards es dÓna pels vehicles que aparquen en doble fila que provoquen haver de detenir-se i canviar de carril i que el canvi actual no ha afectat la velocitat comercial".

Jordi Martínez, regidor de Mobilitat Sostenible, indica que “per al nostre govern la mobilitat sostenible és un eix fonamental, de fet per primera vegada existeix aquesta regidoria a la nostra ciutat. Hem de treballar no sols per l'Alcoi del present, també hem de pensar en la ciutadania que ens segueix i a la ciutat que els volem deixar. Aquest projecte seria molt important per a afavorir la mobilitat sostenible amb bicicleta o vehicle de mobilitat personal i al mateix temps ajudar a crear places d'aparcament en dos dels barris amb major problemàtica com són Santa Rosa i Eixample”.