El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi posa a l'abast dels seus comerciants un 'Màster en competitivitat'

Aquest dimecres 29 de gener s'ha convocat una reunió oberta a tots aquells interessats que vulguen participar en el programa.

Serà a partir de les 20.30 h en les instal·lacions de la Cambra de Comerç d'Alcoi, i tindrà un caràcter informatiu per a tots els comerciants interessats.

No és ben bé un màster, però els que han participat en l'experiència així el defineixen. L'Ajuntament i la Cambra de Comerç posen en marxa la segona edició d'un programa per a millorar la competitivitat empresarial dels comerciants de la ciutat. Aquest dimecres 29 de gener s'ha convocat una reunió oberta a tots aquells interessats que vulguen participar en el programa.

La reunió tindrà lloc a partir de les 8.30 h en les instal·lacions de la Cambra de Comerç d'Alcoi, i tindrà un caràcter informatiu per a tots els comerciants interessats. Aquest programa, impartit per José Alzamora, ja va tenir en Alcoi la seua primera experiència l'any passat amb els comerciants del mercat de Sant Roc. Els participants d'aquesta primera edició podran reprendre la seua formació, però també s'obri una nova convocatòria per a altres comerciants que vulguen abordar els continguts del programa des de l'inici. 50 persones i 30 negocis van participar en la primera edició.

El president de la Cambra de Comerç d'Alcoi, Pablo de Gracia, assegura que el projecte Syncplexity -que així s'anomena la formació- promet ser un "revulsiu per a fer front als factors externs que poden dificultar el desenvolupament de projectes empresarials".

Per part del consistori alcoià, la regidora de Comerç, Vanessa Moltó, recorda que la iniciativa s'emmarca dins del pla d'acció comercial, el qual contempla la inversió de recursos en la formació dels comerciants locals". Seguint la línia apuntada per de Gracia, Moltó reconeix que "en un mercat hipercompetitiu, els comerciants necessiten donar un valor afegit als seus negocis", que no és altra cosa que un dels objectius del projecte Syncplexity.