El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi posarà en marxa un procés de Compra Pública Innovadora

L'alcalde Toni Francés durant la seua intervenció en la joranada 'Estratègies de Compra Pública d’Innovació en l’Àmbit Municipal'.

Així ho ha assegurat l'alcalde d'Alcoi en una jornada d'Innovació en Alfàs del Pi, on Francés ha remarcat que "Alcoi es convertirà en una de les primeres ciutats d'Espanya en posar en marxa un procés de Compra Pública Innovadora".

Durant la presentació, l'alcalde també ha destacat "la importància de la innovació en els municipis, apostant per trobar noves formes de treball per a aconseguir un objectiu clar: millorar la vida de les ciutadanes i ciutadans. Una innovació especialment necessària en els Ajuntaments per a ser l'administració més propera a les persones i que, influeix en el seu dia a dia de manera clara i decidida".

Des del consistori alcoià consideren que la Compra Pública d'Innovació (CPI) "ha demostrat ser una eina eficaç no solament per a potenciar l'R+D+i empresarial, sinó per a la millora dels serveis públics". A més, l'adquisició de productes innovadors que no existeixen en el mercat "permet a les administracions públiques ser més efectives".

Aquest projecte forma part d'un seguit de mesures estratègiques que Alcoi va emprendre en 2011, amb l'entrada a la xarxa 'Innpulso'. El full de ruta d'Alcoi envers la innovació inclou projectes com l'estratègia DUSI, el Pla Director Smart City i el pla estratègic d'Alcoi 2019-2025.