El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi prepara activitats i portes obertes per al Dia Internacional dels Museus

Muboma

El dimarts dia 18 hi haurà jornades de portes obertes al Museu arqueològic Camilo Visedo, el refugi de Cervantes i el Muboma.

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus i l’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat una sèrie d’activitats durant eixe dia i el cap de setmana previ, el 15 i 16 de maig, per celebrar-ho. Aquest any amb l’afegit de ser capital cultural valenciana.

Amb el lema “El futur dels museus: recuperar i reimaginar” arriba la celebració del Dia Internacional dels Museus d’aquest 2021, el que porta esdeveniments a gran part dels museus de la ciutat. L’agenda del dissabte 15 i el diumenge 16 està repleta d’actuacions musicals, visites guiades i activitats per a tota la família. Tant el cap de setmana como el dimarts 18 de maig es podrà gaudir de portes obertes al Museu arqueològic Camilo Visedo, el refugi de Cervantes i el Muboma.

A més de visites guiades els matins del dissabte i del diumenge, el Muboma comptarà amb l’actuació del 'Mago Álvaro' la vesprada del 15, encara que caldrà realitzar una preinscripció prèvia per assistir al museu. El mateix dissabte es podrà acudir a l’exposició de la Capella, 'Poderoses', on a les 12h hi haurà una visita guiada.

Per la seua banda, l’IVAM CADA Alcoi ofereix per al cap de setmana 'Cronografías' i durant el dissabte el cicle Corrents Continus amb DJ SET de 17h a 20h i amb Joe Pask a les 20h. També el dia 15 la Fundació Mutua Llevant obrirà la mostra 'Al fil de la Memòria'.

El dia 16, com tots els diumenges, es podran gaudir de les visites guiades a les Pintures Rupestres de la Sarga a les 10, 11, 12 i 13 hores.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano assenyala que l’objectiu de celebrar aquest dia és “la dinamització dels espais i la seua posada en valor, amb un especial interés en la sensibilització cap al patrimoni cultural i la seua promoció turística”. Explica que per Alcoi aquest any és especialment important, ja que “el nostre destí ostenta la capitalitat cultural valenciana”.