El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, present a Bèlgica per participar en l'Assemblea de l'Associació de Cementeris Significatius

Assemblea / Ajuntament

Forma part de l'Associació de Cementeris Significatius d'Europa des de l'any 2012.

La Ruta Europea de Cementeris Significatius és un dels punts importants d'aquesta assemblea a la pintoresca localitat de Gant (Bèlgica). Alcoi forma part d'aquesta ruta i també ha acudit a l'Assemblea de l'Associació de Cementeris Significatius d'Europa. Representants a Alcoi ha estat Paola Pons, tècnic de Turisme.

El Cementiri d'Alcoi ha estat transformat i adaptat per rebre turistes. L'espai es pot conèixer amb aplicacions mòbils. També s'ha treballat en tota la senyalització del recinte i es disposa de material audiovisual promocional i fulls de mà informatius sobre les diferents tipologies d'enterraments, els recintes i els seus punts d'interés.


Cal destacar que durant tot l'any es programen visites guiades. L'activitat turística augmenta al cementiri durant la Setmana Europea de Cementiris Significatius, la Setmana Modernista o el Dia Mundial del Turisme. Les rutes són, a vegades, teatralitzades en horari diürn i nocturn.

Per aquesta adaptació turística, Alcoi ha participat en l'Assemblea General Anual d'ASCE, l'Associació de Cementeris Significatius d'Europa de la qual forma part des de l'any 2012. Entre els assumptes principals que s'han tractat destaca la presentació dels futurs projectes de l'Associació, l'herència dels cementeris enfront del seu ús futur en el segle XXI, la millora de la dinamització dels espais entre les comunitats educatives i els escolars així com la presentació d'interessants propostes de 'paquetizació' turística al voltant de diversos Cementeris Significatius de la Ruta. A més es va aprofitar per a realitzar les votacions dels nous membres del Steering Committee i l'Assemblea General.