El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, present per primera vegada a Alacant Gastronòmica

Ramón Reche, vicepresident de l'Associació Alicante Turismo Interior; i la regidora Lorena Zamorano

Els rosegons del Savoy, l'arròs en pericana i l'oli de la Masia la Mota, i les begudes artesanals de cerveses Lluna, estaran del 22 al 25 de febrer a IFA Alacant, en representació d'Alcoi i de la mà de l'Associació Alicante Turismo Interior.

Aquest últim cap de setmana de febrer, la Institució Firal Alacantina celebra Alacant Gastronòmica, la segona trobada de l'estil de vida del Mediterrani. Al llarg de tres dies, IFA ofereix degustacions, exhibicions de cuina en directe, tallers, ponències i concurs. I en aquesta edició participa el municipi d'Alcoi, amb la representació de tres empreses locals.

Són quatre productes els que es porten fins a IFA, i que estaran a l'estand de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat. Per una banda, des de l'Hostal Savoy es farà degustacions dels seus rosegons Tio Pepe, el divendres de 15 a 16 hores. Dissabte serà el torn de l'oli de Masia la Mota, amb un tast de 12 a 13 hores. I dilluns, dos cites alcoianes a IFA: de 12,30 a 13,30 degustacions de Cerveses Lluna; i de 18,30 a 19,30, possibilitat de tastar l'arròs en pericana de Masia la Mota. Per a tots aquells que vulguen visitar Alacant Gastronòmica, en l'Oficina de Turisme d'Alcoi es poden arreplegar entrades gratuïtes.

En la trobada alacantina també es repartirà la Guia Gastronòmica de l'interior, presentada a FITUR, i on es pot consultar establiments hotelers, restaurants i molta més activitat turística a les nostres comarques. La guia també es pot consultar ací mateix en format digital, o pots descarregar-la punxant en la següent imatge.


La participació en Alacant Gastronòmica és gràcies a la col·laboració entre empresaris, ajuntament i l'Associació Alicante Turismo Interior per a potenciar la gastronomia de la zona, i que preveu moltes més activitats en un futur, com la creació d'un esdeveniment gastronòmic a Alcoi.