El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi presenta la segona cursa vertical, en aquesta ocasió, fins a La Serreta

El regidor d'esports Alberto Belda, i el corredor alcoià Carlos Pascual, presenten la cursa verical d'Alcoi

Seran 432 metres de desnivell des de la cúpula del Molinar fins al cim de La Serreta. Serà el pròxim 11 de novembre

És la segona edició de la Corremón Alcoi, la cursa de mig quilòmetre vertical. I que enguany proposa un magnífic recorregut des del Molinar fins a la Serreta. Són 2,3 quilòmetres i 432 metres de desnivell positiu, sempre cap amunt. En els punts més difícils l'elevació pot arribar al 40 per cent, però val la pena arribar dalt i gaudir des dels 1050 metres d'altura de La Serreta. Carlos Pascual, organitzador de la cursa, diu que el tram final hi ha "molta pedra, no hi ha quasi sender, però està marcat; i les vistes d'Alcoi des de dalt són, per a mi, les millors".

També l'eixida tindrà lloc en una zona emblemàtica com és la cúpula del Molinar. Des de l'organització de la cursa treballen perquè es puga obrir eixe dia al públic i que així tots puguen gaudir de l'interior de l'edifici. L'eixida és cronometrada, i cada corredor té marcat el seu moment per a iniciar la cursa.

Tot i que l'eixida oficial és al Molinar, cal tindre en compte que abans hi ha una trobada de corredors en el poliesportiu Francisco Laporta, i un recorregut "neutralitzat" de dos quilòmetres fins al Molinar.

És la segona edició d'aquesta cursa que l'any passat va tancar amb gran èxit de participació i vora 140 corredors. Enguany s'ha posat un màxim de 200 participants. També s'ha canviat el recorregut, que passa de la Mariola a la Serreta; així com la data, que en lloc de ser en desembre serà el pròxim 11 de novembre.

Tant des de la regidoria d'esports com des de l'organització de la cursa animen a participar i expliquen que no cal ser un corredor expert per a fer-la. El recorregit es pot completar en vora 30 minuts per part de gent preparada, i en menys d'una hora per iniciats. Es pot consultar ací tot el reglament i recorregut, i ací fer les inscripcions. El preu és de 10 euros per a esportistes federats, i 9 euros per a veïns d'Alcoi.

La cita d'Alcoi forma part d'un circuit de curses verticals pel territori valencià. El trofeu d'Alcoi tindrà com a símbol un caragol.