El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi presenta un nou Geo-Portal amb informació pública i actualitzada de la ciutat

Presentació del nou Geo-Portal

Es pot consultar informació concreta com el nombre de taules que té autoritzada una terrassa determinada, o el cadastre d'un edifici en particular. S'arreplega ací tota la informació geolocalitzada en el mapa d'Alcoi de l'Ajuntament, però també d'altres institucions com la Generalitat Valenciana.

Dins del projecte Smart City es posa a l'abast de la ciutadania un nou portal amb informació concreta de la ciutat. Es tracta d'un Geo-Portal, que arreplega i aglutina tota la informació que tenen tant l'Ajuntament d'Alcoi com altres institucions i que es basen en la geolocalització, és a dir, que es marquen en un punt determinat de la ciutat.

En aquest nou Geo-Portal es pot consultar moltíssima informació. Per exemple, detallen les obres fetes o en marxa, les places lliures en els pàrquings, es pot consultar el cadastre concret de qualsevol edifici, hi ha informació de carrers tallats o incidències, o fins i tot informació tan concreta com el nombre de taules que té autoritzada la terrassa d'un bar determinat. Informació útil i també curiosa, com per exemple poder comprovar i comparar els mapes urbanístics de la ciutat, i vore com han canviat els carrers.

Com aquest portal treballa en dades geolocalitzades, el portal permet també, per exemple, fer una recerca d'un nombre concret d'un carrer i després buscar quines farmàcies, col·legis o filaes hi ha a prop. L'alcalde Toni Francés diu que l'objectiu és "poder situar en un mapa d'Alcoi tota la informació que té l'Ajuntament, perquè la informació estiga a l'abast de la ciutadania i siga útil".

Lluís Bernabeu és el tècnic encarregat d'aquest projecte, que s'ha treballat dins de la càtedra Smart City del campus d'Alcoi de la UPV. Ha explicat que en un principi el Geo-Portal compta amb 4 escenaris: Alcoi, Medi Ambient, Turisme i EDUSI; i es treballa en un cinqué escenari que s'activarà pròximament amb el nom de Patrimoni. És un portal viu, que ampliarà informació a mida que l'amplien les diferents institucions, i existeix una altra versió interna amb informació més detallada perquè puguen treballar els tècnics municipals.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, amb el tècnic responsable del Geo-Portal, Lluís Bernabeu; i el regidor Manolo Gomicia