El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi presumeix d'hospitalitat i de la neteja dels seus carrers

La valoració mitjana d'Alcoi és de 4,7 sobre 5. En Hospitalitat la ciutat ha assolit la màxima nota.

La ciutat ha rebut una qualificació d'excel·lent en l'enquesta elaborada pel Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions SICTED. És tracta d'unes enquestes de satisfacció on s'avalua la percepció que els turistes tenen de la ciutat en diferents aspectes. Els resultats han sigut excel·lents en tots els apartats, destacant de manera especial l'hospitalitat i la conservació, i la neteja de la ciutat.

La valoració mitjana d'Alcoi és de 4,7 sobre 5. En Hospitalitat la ciutat ha assolit la màxima nota, ja que com diu la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, "sempre ens hem caracteritzat per ser un poble acollidor, i és molt satisfactori veure aquests resultats que el ratifiquen". Les dades de l'enquesta també confirmen la bona imatge que tenen els visitants respecte a la neteja de la ciutat i la conservació de l'entorn, ja que un 78% la valora amb la màxima puntuació.

"Estem molt contents amb els resultats obtinguts, la mitjana de tots els apartats és excel·lent el que certifica que estem fent les coses bé i que les empreses adherides de la nostra ciutat fan un bon treball, no obstant això, hem de continuar treballant per a consolidar-nos com a destinació i els resultats d'aquest estudi ens poden ajudar a millorar", ha conclòs, Zamorano.

Utilitat del qüestionari

El qüestionari d'avaluació de satisfacció del turista és una font d'informació que permet definir el perfil del visitant d'una destinació, analitzant qüestions com l'edat majoritària, la seua procedència, si es recomana o no la destinació a altres persones, si s'ha estat anteriorment en aquest, tipus d'allotjament preferit, etc.; així com qüestions relacionades directament amb el grau de satisfacció del visitant respecte a l'hospitalitat de la destinació, els serveis de restauració, senyalització, accessos, transports públics, entre altres aspectes. L'enquesta de satisfacció s'empra amb l'objectiu d'avaluar el grau de satisfacció del visitant d'Alcoi respecte a la destinació i els principals components de l'oferta turística per tal de poder corregir les desviacions detectades i millorar-les.