El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi programarà (quan la pandèmia ho permeta) activitats a l'amfiteatre de la Zona Nord amb artistes locals a petició de Podem

Amfiteatre / Podem

El Consell de Cultura d'Alcoi ha demanat una reunió amb el blog 'Alcoi Cultural'

Podem Alcoi ha presentat un prec per tal de donar suport a la cultura, un dels sectors que més ha patit aquesta situació sanitària. Raül Llopis ha confirmat que estan preparant activitats amb artistes locals i entitats socioculturals d'Alcoi. El govern municipal, també, ha demanat una reunió amb els creadors del blog anònim 'Alcoi Cultural'.

L'Amfiteatre Amando Blanquer, ubicat al Parc de la Zona Nord, tornarà a tindre molta activitat en 2021. Així ho ha confirmat el regidor de Cultura, Raül Llopis, després d'un prec de Podem al plenari municipal. Llopis afirma que van a "potenciar als artistes locals i a les entitats socioculturals de la nostra ciutat perque pensem que hem d'ajudar-los en una situació tan complexa com la que estem vivint".

Podem aposta per la "descentralització de la cultura a la nostra ciutat, aprofitant els espais ja existents o habilitant-ne de nous, pot ser una bona estratègia a seguir per a potenciar la cultura local i per apropar-la als barris de la ciutat". El govern indica que és un lloc que es posarà en valor i que "devem aprofitar les inversions realitzades". Llopis també ha anunciat que hi haurà activitats dins de la Capitalitat Cultural Valenciana que ostenta Alcoi juntament amb Bocairent.Reunió amb 'Alcoi Cultural'

El Consell de Cultura va aprovar reunir-se amb representants dels signants d’un manifest crític amb les polítiques culturals dels governs d’Alcoi. Segons apunten des de l'Ajuntament, "s’està a l’espera que els creadors d’aquest blog i manifest anònim designen a les persones interlocutores per poder contactar amb elles".

Llopis indica que "estem en el millor moment per poder estudiar propostes i generar plans, per a poder marcar un full de ruta consensuat per totes les parts i grups polítics. Volem gaudir de la cultura i no utilitzar-la com arma de confrontació de crítica de corporacions anteriors i treballar propositivament dins del marc de la Capitalitat Cultural d'Alcoi ‘Arrels de Futur’".

El regidor continua dient que "estem a l’espera que els signants d’aquest blog anònim designen representats. El blog té al voltant de 270 signatures de diferents persones i entitats, algunes de les quals no són d’Alcoi, tot i això no tenim cap problema en reunir-nos. No podem fer res per canviar el treball dels meus predecessors, de tres partits diferents, Esquerra Unida, Compromís i PP, que són també criticats en el manifest, però si puc dir que nosaltres hem treballat, treballem i treballarem per la cultura de la nostra ciutat i una prova evident és la creació del Consell de Cultura, on participen tots els partits polítics i entitats culturals amb totes les iniciatives que està portant endavant des de les diferents comissions".