El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi proposa a conselleria d'educació festa en el Pont de Sant Josep del 2019

El Consell Escolar trasllada a conselleria d'educació la seua proposta per als festius locals

El Consell Escolar ha demanat que siga festa el dilluns 18 de març, per ajuntar-lo amb la festa decretada per Conselleria del 19 de març. Els altres dos festius que demana són el 3 i 7 de maig, que seran el dia dels Músics i el Dia del Descans. Això si, enguany no hi haurà pont a Octubre, ja que no s'ha demanat el dia 8 com a festiu.

El Consell Escolar d'Alcoi s'ha reunit per a decidir quins festius locals demana a conselleria d'educació, ara que està organitzant-se el calendari escolar. I els dies sol·licitats són el 3 i 7 de maig, que seran el dia dels Músics i el Dia de Descans (cal recordar que les festes del 2019 seran del 4 al 6 de maig). Quedava un dia per triar i des del consell escolar s'ha demanat el dilluns 18 de març. El regidor d'educació Alberto Belda diu que "a banda del dia dels Músics i Descans, tan sols quedava un dia festiu per declarar, i el consell escolar ha decidit que hi haurà un pont per 'Sant Josep', ja que el dilluns 18 de març serà festiu escolar, i el 19 festiu de Conselleria".

Així les coses, el curs escolar 2019-2019 començarà el 10 de setembre, tant en infantil com primària i secundària; i conclourà el 18 de juny en secundària i el 20 de juny en infantil i primària. Les vacances de Nadal seran del 24 de desembre al 6 de gener, i les de Pasqua del 18 al 29 d'abril.

La Conselleria ha determinat aquests festius: 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana (atenció, per què el 8 d'octubre és dilluns i no s'ha demanat com a festiu, així que no hi ha pont); 12 d'octubre, Festa Nacional d'Espanya; 1 de novembre, Festa de Tots Sants; 6 de desembre, Dia de la Constitució; 19 de març, Sant Josep (que amb el 18 de març demanat pel Consell alcoià genera un pont festiu); i 1 de maig, Festa del Treball.