El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi rebrà 1 milió d’euros d’Europa per modernitzar l’administració

Alcoi / AM

La 'targeta ciutadana' suposa integrar en una única targeta serveis com el bo de l'autobús, carnet d'instal·lacions esportives, carnet de la biblioteca, accés a l'administració electrònica de l'ajuntament, etc.

En el primer any, la ciutat rebrà 218.970,37 euros i fins a 2023 s’arribarà al milió d’euros. Els projectes que durà endavant l’Ajuntament d’Alcoi són la 'targeta ciutadana’ i el ‘vídeo acta’. Ambdós projectes sorgiran de les subvencions destinades a la transformació digital i modernització de les administracions de les Entitats Locals, el que s’ha nomenat com a fons de Recuperació de la Unió Europea.

Pel que respecta al vídeo acta, amb l'adquisició d'un programa de gestió dels 'vídeo acta' de l'Ajuntament es millora la relació amb la ciutadania i s'augmenta la transparència de l'organització municipal, plantejant un sistema que, a més de l'enregistrament de vídeo i so, permeta la simplificació de l'elaboració de les actes del Ple mitjançant la implantació d'un diari de sessions audiovisual integrat amb els documents en format electrònic de les actes. El sistema permetrà l'accés als vídeos corresponents a les diferents sessions plenàries de l'Ajuntament. Es pretén, entre altres objectius, donar fe legal de les actes en format digital mitjançant l'ús de la signatura electrònica o facilitar l'accés a les actes dels plens.


El segon projecte presentat per optar a les ajudes és el de la targeta ciutadana. Es pretén realitzar la implantació d'un sistema de targeta ciutadana tant física com virtual (mòbil), la qual cosa suposa integrar en una única targeta serveis com el bo de l'autobús, carnet d'instal·lacions esportives, carnet de la biblioteca, accés a l'administració electrònica de l'ajuntament, etc.


L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés ha destacat que “els Ajuntaments que hem treballat bé podrem accedir a aquestes ajudes de recuperació, transformació i resiliència de la Unió Europea, tenim els projectes que s'ajusten a les bases i els presentarem. El nostre ajuntament podrà accedir als fons europeus perquè tenim les polítiques alineades amb els objectius europeus de sostenibilitat, de transformació digital, d'integració, d'igualtat, projectes que per a nosaltres són presents en totes les accions que duem a terme”.