El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi rebrà una subvenció de més de 250.000 euros per compensar les pèrdues del bus urbà per les restriccions de moviments 

Bus urbà a Alcoi / AM

A Alcoi s'ha estimat que l'impacte de la pandèmia és equivalent al 40% de tals ingressos en el bus urbà

El govern central ha concedit una ajuda a l’Ajuntament d’Alcoi per tal de compensar la paralització del servei de l’autobús urbà durant la restricció de moviments i el confinament causats per la Covid-19.

273 entitats locals a tota Espanya rebran aquesta ajuda i entre elles està Alcoi. Així s’ha aprovat en el Consell de Ministres. L'objectiu d'aquesta subvenció és compensar el minvament d'ingressos patit pels serveis de transport a conseqüència de la restricció de moviments que va comportar la Covid-19 en 2020. Segons l’Ajuntament, “durant l'any passat es va produir una forta reducció de la demanda del servei de transport públic. Malgrat tot, les Entitats Locals degueren mantindre la prestació d'aquest servei en els mateixos termes en els quals el feien amb anterioritat”.


En concret, a Alcoi s'ha estimat que l'impacte de la pandèmia és equivalent al 40% de tals ingressos, per la qual cosa aquesta és la proporció que per regla general compensarà la subvenció.


Vanessa Moltó, regidora d’Hisenda, indica que “hem d'agrair la implicació de totes les administracions per a pal·liar la crisi provocada per la Covid. En aquest cas el Govern Central és el que ajudarà a compensar les pèrdues del transport urbà. Ha mostrat la seua sensibilitat davant una situació en la qual s’ha reduït de manera dràstica el nombre de persones usuàries del transport públic, a pesar que el servei continuava prestant-se. Veiem el compromís del Govern d'Espanya amb els Ajuntaments en aquest període de pandèmia. És una mesura que se suma a la suspensió de les regles fiscals en 2020 i 2021, la qual cosa està possibilitant que els ajuntaments puguen usar els romanents de tresoreria”.