El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi reclama que es finalitze la canalització del riu Barxell, a pesar de la negativa del ministeri

Àrea de canalització del riu Barxell.

Des del Partit Popular reclamen al govern que "lidere un front comú per a reivindicar l'obra", valorada segons ells en 4,3 milions.

La segona fase de la canalització del Riu Barxell, pendent de 2007, haurà de seguir esperant, i és que el govern central ha descartat reprendre el projecte. No obstant això, l'Ajuntament d'Alcoi ha anunciat que seguirà reivindicant la finalització d'aquesta infraestructura.

Les obres de la canalització del riu Barxell, realitzades pel Ministeri de Medi Ambient, es van iniciar en 1999 i van suposar una inversió estatal de 29 milions d'euros. La infraestructura va ser inaugurada el setembre de 2006, amb una longitud de 1.230 m.

La segona fase estava programada que s'iniciara poc després, i encara que en 2011 es va realitzar l'aprovació d'impacte ambiental, el govern de Rajoy va desestimar l'obra. L'últim que se sap és que el maig de 2019 el Ministeri per a la Transició Ecològica comunicava a l'Ajuntament que no es preveia cap actuació en tractar-se d'una zona urbana, i que per tant es trobava fora de les seues competències.

Tal com destaca Lorena Zamorano, regidora d'urbanisme,"tornar a incloure un projecte que s'ha exclòs sempre és moltíssim més complicat", però, afegeix, "des de l'ajuntament d'Alcoi es continuarà batallant perquè el Ministeri incloga de nou la segona fase de la canalització del riu Barxell". El compromís pareix ser compartit per tota la corporació, i és que en 2019 el ple municipal va aprovar una declaració institucional, amb el suport de tots els grups, per a instar al govern l'execució de la segona fase.

"Indignació" del PP

El portaveu del PP a l'Ajuntament, Quique Ruiz, mostra la seua "sorpresa" per la negativa del ministeri a assumir l'obra i la seua "indignació" per la "passivitat" del Govern local, del PSOE, que des de maig "ha donat per bona la resposta del ministeri i ni ha demanat més explicacions ni ha tornat a reivindicar l'obra".