El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi reclama que l'edifici d'Al-Azraq torne a mans municipals

L'Ajuntament no descarta arribar a la via judicial per aconseguir recuperar la titularitat de l'edifici

Ara que ja no són seu judicial, l'Ajuntament vol recuperar la titularitat de l'edifici, que va cedir en 1976. Però des de la Generalitat també consideren que és seu, després de tants anys d'ús. Així que segurament, la decisió haja de portar-se als tribunals.

L'Ajuntament d'Alcoi assegura que esgotarà totes les vies per tal que l'edifici d'Al-Azraq torne a mans municipals. L'edifici albergava fins fa poc els jutjats d'Alcoi, però ara que s'han traslladat a la placeta de la Mare de Déu ja no suposen seu judicial, i la seua propietat queda en un estat indeterminat que, pot ser, s'haja de resoldre en els tribunals.

L'edifici d'Al-Azraq ha sigut jutjat des de l'any 1976, quan L'Ajuntament va cedir l'edifici a la Generalitat perquè li donara aquest ús. Ara que els jutjats s'han traslladat a la plaça de la Mare de Déu, des de l'Ajuntament confien a recuperar aquesta titularitat. Però no és tan senzill, perquè existeix jurisprudència en els dos sentits, i de moment no s'ha arribat a cap acord amb la Generalitat, així que probablement la decisió final l'haja de prendre un jutge.

L'edifici d'Al-Azraq no ha entrat en l'acord de permuta que s'ha fet amb la conselleria de justícia, i en el que s'ha intercanviat tres edificis propietat de la Generalitat pel valor de les obres que ha fet l'Ajuntament en els nous jutjats. La regidora de règim jurídic Lorena Zamorano explica que no s'ha clavat precisament en l'acord perquè l'objectiu del consistori és que torne a propietat municipal sense cap contraprestació.

Zamorano també respon a les crítiques de Guanyar Alcoi sobre la permuta, i on consideren que no s'ha valorat l'edifici en si i tan sols les obres. En aquest sentit Lorena Zamorano considera que "aquest acord s'ha pres basant-se en taxacions fetes per les dues parts, Generalitat i Ajuntament sobre els mateixos béns, i han coincidit en les valoracions. Acusar d'estafa l'acord obtingut, implica menysprear el treball que tècnics d'aquesta casa i de la Generalitat que han desenvolupat amb total imparcialitat, com sempre".