El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi reclama un pla estratègic cultural, ja reivindicat a un manifest en 2021

El passat dimecres 9 de febrer al Consell de Cultura de la ciutat el regidor de cultura de l'Ajuntament d'Alcoi va plantejar la possibilitat d'emprendre la realització d'un pla estratègic cultural per a la ciutat.

El manifest va ser presentat a mitjans de 2021 i els seus promotoris manifestaven la necessitat d'elaborar un pla cultural per a la ciutat en el que es marcaren les línies d'actuació o l'estrategia política cultural. Va ser signat per 300 persones.

El passat dimecres 9 de febrer al Consell de Cultura de la ciutat el regidor de cultura de l'Ajuntament d'Alcoi va plantejar la possibilitat d'emprendre la realització d'un pla estratègic cultural per a la ciutat. Aquesta demanada es va fer en un manifest presentat a mitjans de 2021. Per als promotors d'aquest manifest s'obri la possibilitat de redreçar la política cultural de la ciutat, la seua manca de línies clares i estratègiques de política cultural en la ciutat.

El manifest Alcoi cultural reclamava qüestions bàsiques respecte a l'àmbit cultural de la ciutat i que va ser signat per més de 300 persones. El govern municipal va proposar, aleshores, una reunió amb els membres del Consell de Cultura, l'alcalde i els promotors d'aquesta iniciativa. En aquesta reunió, entre altres demandes, es va plantejar la conveniència d'elaborar aquest pla estratègic. A les diverses reunions realitzades pel col·lectiu amb diferents sectors culturals de la ciutat també es va demandar la necessitat d’una planificació cultural a la ciutat.

Hugo Mas, creador artístic i portaveu d'aquesta iniciativa, representa una oportunitat per a la ciutat: "Reflexionar i plantejar accions des d'aquesta reflexió és fonamental per a fer les coses bé, en cultura i en qualsevol àmbit. Estem molt satisfets que aparega aquesta opció en les propostes del Consell de Cultura perquè s'atén a les demandes de la ciutadania que ja fa més d'un any reclamava canvis en la política cultural de l'Ajuntament d'Alcoi. Esperem que aquesta esperança es materialitze, que no es malbarate i puguem recuperar el temps perdut. No debades fa molts anys que estem esperant una decisió d'aquestes característiques d'aquest govern."

Mas demana que el pla siga un document de treball factible i que siga totalment participat entre la ciutadania d'Alcoi, tant persones creadores, com entitats culturals però també la ciutadania no organitzada.