El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi recull més de 88.500 quilos de roba usada

Jordi Martínez, regidor de Medi Ambient, destaca que: "Alcoi és una ciutat solidaria i compromesa amb el medi ambient, any rere any veiem com augmenta el nombre de quilos de roba depositada als 35 contenidors que estan distribuïts per tota la ciutat"

S'han recollit 5.000 quilos més que durant el primer semestre de l'any 2017

El sistema de recollida de roba usada i residus tèxtils d'Alcoi ha acumulat durant el primer semestre de l'any 2018 un total de 88.647 quilos, 5.000 més que durant els mateixos mesos de l'any 2017.

Aquest servei és gestionat per Càritas i des de fa dos anys es van crear tres llocs de treball per a persones amb difícil inserció laboral que pertanyen a col·lectius desfavorit. En total hi ha sis llocs de treball on s'encarreguen de l'arreplegada i el tractament de la roba.

A més des d'aquest estiu s'ha incorporat un educador social que forma a part de l'equip i tindrà com a objectiu promoure l'adquisició i millora de les competències en l'àmbit tècnic professional, també farà un seguiment dels participants en aquest programa d'inclusió i programarà i avaluarà les activitats que es realitzaran. Aquest educador també haurà de buscar aliances i gestionar els contractes públics amb ajuntaments i empreses claus.

Tota aquesta roba i residus tèxtils reciclats, passen per un procés integral de selecció, classificació i tractament a través de "Koopera, Servicios ambientales", per així poder reutilitzar el nombre més gran de quilos possible.

Jordi Martínez, regidor de Medi Ambient, ha volgut destacar la solidaritat dels alcoians i alcoianes i el seu compromís pel medi ambient, ja que: "any rere any veiem com augmenta el nombre de quilos de roba depositada als 35 contenidors que estan distribuïts per tota la ciutat". A més, ha afegit que: "amb la recollida de roba i calçat, la reutilització d'aquestes peces i la seua posterior venda en les botigues Koopera, ajudem a minimitzar el canvi climàtic, ja que aquestes recollides suposen reduir les emissions de CO? a l'atmosfera, i també apostem per projectes socials, tornant a la societat la seua solidaritat".