El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi recull més de 84 tones de roba durant els primers 6 mesos de 2020

Malgrat haver estat confinats durant setmanes, l'Ajuntament d'Alcoi ha recollit 84.410 quilos de roba durant el primer semestre d'aquest 2020. Aquest és un exemple d'economia circular, per la reutilització de la roba i complements, amb els avantatges que té per al medi ambient però, també, és un projecte social.

Per mesos, juny és el que més roba va acumular amb 19.904 quilos, seguit de maig amb 19.655 i gener amb 14.107 quilograms. Abril va ser amb diferència el mes amb menor quantitat de roba, amb tan sols 8 tones en el total de 35 contenidors alcoians, possiblement, influenciat per l'Estat d'Alarma i el confinament. En total, les 84 tones són lleugerament menors que les recollides, per exemple, en 2008, durant el primer semestre, que es va arribar a les 88 tones, mantenint, no obstant això, les línies generals d'anys anteriors.

Respecte a aquestes altres anualitats, en 2019 i 2018, el total de roba agafada en els 35 contenidors alcoians, repartits per barris, va superar les 184 tones encara que la roba no es reparteix d'igual manera en la primera que en la segona meitat d'any, ja que el segon semestre sempre registra un increment respecte al primer en els residus tèxtils. El contenidor situat dins del nucli urbà que més roba va recollir va ser el de Santa Rosa, davant del parc del Barranquet de Soler, superant la tona mensual durant maig i juny. El de l'Avinguda Hispanitat també va superar la tona durant el mes de juny.

Els contenidors són gestionats per les empreses @Arropa, Koopera Mediterráneo i suposen la inserció laboral de diferents persones de col·lectius desfavorits o en risc d'exclusió social, que participen en les tasques de recollida i procés de reciclatge d'aquesta mena de material. La roba dels contenidors serveix tant perquè, a través de Càritas, es reparteix a persones vulnerables com perquè, una vegada neta i tractada, amb la intenció de recuperar el màxim d'articles possible, es venga en les botigues Koopera Store, una de les quals està situada en l'Alameda Camilo Sesto de la nostra ciutat.

Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, explica que "continuem treballant en el reciclatge a la ciutat, tant amb tots els contenidors que ja teníem: cartó, plàstic, oli, tèxtil i restes com els nous que hem incorporat de color marró per a la matèria orgànica. En el cas dels contenidors de roba, per exemple, amb la seua recollida i reciclatge ajudem a minimitzar el canvi climàtic, reduint les emissions de CO? i participem de l'economia circular, donant una altra oportunitat a objectes que en moltes ocasions han tingut poc ús, tot englobat dins d'un projecte social".