El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi recupera la inversió dels jutjats amb la cessió de tres edificis per part de la Generalitat

Els nous jutjats en la placeta de la Mare de Déu
Els edificis del centre social i l'escoleta de la zona nord, així com l'edifici del carrer Pintor Casanova, passen a mans municipals

Així es reflecteix en l'acord al qual han arribat Ajuntament d'Alcoi i Conselleria de Justícia. Els tres immobles que passaran a mans municipals són l'edifici del carrer Pintor Casanova al centre, on estan les dependències de Medi Ambient i participació; i els edificis del centre social i l'escoleta de la Zona Nord. Des del consistori asseguren que tenen un valor de 3,5 milions d'euros, que cobreix els més de 3 milions que es va gastar l'Ajuntament en les obres dels nous jutjats.

L'Ajuntament d'Alcoi anuncia que s'ha arribat a un acord amb la Conselleria de Justícia per tal de recuperar la inversió feta en la construcció de l'edifici dels nous jutjats, a la placeta de la Mare de Déu. L'acord inclou la permuta de tres edificis, fins ara propietat de la Generalitat, i que passaran a mans municipals. En concret es tracta de l'edifici del carrer Pintor Casanova 10, on estan les dependències de Medi Ambient o Participació; l'edifici de la plaça Blai Domingo Llidó, on està el centre social de la Zona Nord; i l'edifici del carrer General Prieto 16, on està l'escoleta municipal també a la Zona Nord d'Alcoi. Des del consistori asseguren que els tres edificis tenen un cost superior als 3,5 milions d'euros, i per tant més dels 3 milions que van suposar les obres dels jutjats. El nou edifici del jutjat passa ara a ser propietat de la conselleria de justícia. De moment, s'ha arribat a l'acord. Ara s'inicien els tràmits perquè la permuta siga real abans que acabe l'any.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, considera que "una vegada més aquest govern és el que ha trobat una solució als problemes econòmics i judicials en què ens va clavar la mala gestió del Partit Popular". Diu que amb l'acord al qual s'ha arribat "els alcoians recupere la inversió feta en els jutjats de la Mare de Déu, un cost que hauria d'haver assumit des d'un primer moment la Conselleria de Justícia. Les noves instal·lacions han suposat que ja portem un any amb un servei de justícia adequat tant per a la nostra ciutat com per a la comarca amb unes instal·lacions dignes al mateix temps que s'ha revitalitzat una zona degradada al centre d'Alcoi, aportant serveis i seguretat a aquesta àrea del centre històric".

Els tràmits per a construir els nous jutjats començaren el 2004, per part del govern popular. Ja abans d'entrar a formar part del govern, Toni Francés denunciava que s'havien construït per part de l'Ajuntament quan no era la seua competència, "i sense cap conveni que garantira com anaven a recuperar els alcoians i alcoianes la inversió feta. Les obres van suposar un cost de més de 3 milions d'euros. 11 anys després i amb el pas d'un total de 6 consellers de justícia, Alcoi continuava amb uns jutjats, amb denúncies d'insalubritat i unes condicions precàries que necessitaven una solució imminent". Una situació que des de Guanyar s'ha recordat al govern al llarg dels últims anys.  Finalment l'any 2016 es va aconseguir un acord amb la conselleria de justícia per a traslladar els jutjats al nou edifici, on començaren a funcionar el 2017.