El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi recupera l'ofici de forjador

El curs ha estat impartit els dies 19 i 20 juny.

Els promotors del curs consideren que la bona acollida d'aquest curs farà que se seguisca impulsant formació específica en oficis tradicionals que tinguen demanda laboral.

La capital de l'Alcoià ha acollit recentment la primera edició del curs «Forja Bàsica: Primeres Martellades», una formació impartida pel mestre forjador Alejandro Cremades. Les dues sessions han tingut lloc a l'IES Cotes Baixes.

Durant el transcurs del curs, els 9 alumnes participants han aprés teoria sobre el funcionament del foc, tipus d'eines, com es fabrica una forja de carbó i història del ferro per a seguidament, començar a forjar i tindre el primer contacte amb el ferro incandescent. A més, han realitzat pràctiques per a entendre com funciona un martell i una primera presa de contacte amb el ferro roent. Més tard, els alumnes han treballat per parelles i han fabricat unes tenalles.

L'Associació Alcoi Industrial ha participat en la iniciativa. El seu president, Enrique Masiá, reconeix que entre les línies de treball de l'entitat que presideix es troba "la recuperació d’oficis històrics. Entre ells està la forja que, no només ha desaparegut d’Alcoi, sinó que és un ofici que pràcticament ja no es troba en tota Espanya".

El regidor d'Ocupació i Empresa, Alberto Belda, ha assegurat que aquesta mena de cursos "són positius pel món empresarial, ja que és molt complicat trobar mestres forjadors malgrat haver demanda per part de les empreses".