El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi redueix l'atur en la indústria en 127 persones en setembre

El sector industrial és el que millors dades d'ocupació té després dels mesos més durs de la Covid-19 / AM

L'Ajuntament ha posat en marxa ajudes per a la contractació de persones fins el 16 de novembre

L'Ajuntament d'Alcoi assegura que la ciutat "crea ocupació per damunt de la comarca, la província i la Comunitat". El sector que més ha creat ocupació és la indústria, ja que al setembre l'atur es redueix en 127 persones. El consistori ha creat una sèrie d'ajudes per tal de reactivar l'economia després dels mesos més dur de la Covid-19 a les nostres comarques.

Segons l'Informe d'Impacte Socioeconòmic de la Covid en Alcoi realitzat per l'Ajuntament d'Alcoi, en els últims mesos, l'atur ha baixat al maig i al juliol, repuntant lleugerament a l'agost, sent aquest un mes on l'atur estacional sempre augmenta en el nostre municipi. Segons el consistori alcoià si es té en compte la dada del mes de febrer, últim mes anterior a la pandèmia, la variació a la nostra ciutat és més positiva que les mitjanes provincials i comunitària.

Aquest informe realitzat per l'Ajuntament també ens indica que de febrer a agost, l'augment de l'atur en la Comunitat se situava en un 20,33%; a la província, la mitjana se situava en 18.68%, xifra semblant a la comarcal amb un 18.44%, i que a Alcoi, en canvi, es queda en un 15.63%. Xifra que encara ha millorat amb les últimes dades oferides per Labora respecte al mes de setembre.

Dades per sexe, sectors i edat

Per sexe, continuen sent les dones les que major taxa de desocupació registren, el mes de setembre 3.332 dones enfront dels 2.371 homes.

Per edats, el grup de menors de 25 anys és el que major increment d'aturat ha registrat des d'abril, en canvi, el grup de majors de 44 anys, malgrat ser el que major nombre de persones parades registra, ha sigut el que menys ha patit per la crisi sanitària augmentant només un 8.82% les seues xifres respecte a 2019. Al setembre, a Alcoi, per edats, l'atur se situa en els menors de 25 anys en 564 persones, 2.088 són les que estan entre els 25 i els 44 anys i els majors de 44 anys representen en total 3.051 persones.

Pel que respecta als sectors d'activitat, és el sector de l'agricultura l'únic que no rebaixa les seues xifres d'agost a setembre, on augmenta de 152 aturats a 163. En canvi, el sector industrial repunta a Alcoi ja que el nombre d'aturats a l'agost era inferior al mes d'agost de 2019, sent, a més, els valors d'agost de 2020 similars als de març, mes en què va començar la crisi. Al setembre a més, la indústria redueix de 1.164 a 1.131 el seu nombre d'aturats.

L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, destaca la millora en les dades de l'atur i la importància de continuar donant suport a la indústria com a sector essencial per a la nostra economia: "Un altre mes més, Alcoi torna a crear ocupació en xifres superiors a les que registren en general les mitjanes de la comarca, la província i la comunitat. A més, és el sector industrial el que millors dades registra demostrant que la indústria alcoiana té una gran resiliència i ha sabut adaptar els seus sectors productius d'una forma extraordinària".

Ajudes a empreses grans i xicotetes, i autònoms

Des de l'Ajuntament estan en marxa les ajudes per a la contractació de persones dins del Pla Reactiva Alcoi, obertes fins al 16 de novembre de 2020. Es tracta de subvencions d'entre 1.000 i 4.000 euros als nous contractes realitzats entre l'1 de setembre i el 15 de novembre de 2020 a persones que estiguen empadronades a Alcoi, com a mínim, des de l'1 de gener de 2020, que estiguen inscrites en Labora abans de la formalització del contracte i que no hagen sigut contractades per la mateixa empresa en els últims 6 mesos.

En el cas d'una contractació com a mínim de 6 mesos en jornada completa, l'ajuda seria de 1000 euros, ascendint fins als 1500 euros quan la persona contractada complisca algun dels següents requisits: siga dona, major de 55 anys, menor de 25 o aturat de llarga duració. En el cas que el contracte siga indefinit, l'import ascendirà fins als 3000 euros o a 4000 euros, si la contractada indefinida és dona.

En el cas d'aquelles empreses que convertisquen un contracte temporal a indefinit podran sol·licitar una ajuda de 1.500 euros, 2.000 si el contracte indefinit és d'una dona. I finalment, també poden optar a aquestes subvencions els autònoms i micropimes que reincorporen a tots els seus treballadors de l'ERTO i es comprometen a mantindre'ls contractats durant els pròxims 12 mesos des de la finalització de l'ERTO, amb un import de 1.500 euros.