El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi redueix un 10 per cent el consum energètic gràcies a plaques solars

Instal·lacions als col·legis Sant VIcent i Miguel Hernández, i al poliesportiu Eduardo Latorre.

Actualment hi ha 15 instal·lacions fotovoltaiques en edificis municipals, alguns edificis compten en més d'una instal·lació. 
 

Les plantes fotovoltaiques instal·lades en instal·lacions municipals han aconseguit una reducció del 10 per cent en el consum energètic, i un estalvi de 270.000 euros anuals. Són les xifres oferides per l'Ajuntament qui confia millorar-les els pròxims anys amb més plantes fotovoltaiques.

En els últims quatre anys l'Ajuntament d'Alcoi ha invertit 360.000 euros en la instal·lació de diverses plantes fotovoltaiques en  edificis municipals, com els col·legis Sant Vicent i Miguel Hernández, l'Escoleta de la Zona Nord, el Centre Cervantes Jove o el poliesportiu Eduardo Latorre. Uns diners que ja estan pràcticament amortitzats, perquè segons les xifres municipals, s'ha aconseguit ja un estalvi de 270.000 euros anuals, a més de la reducció del 10 per cent en el consum energètic. I la idea és millorar les xifres, perquè en el que resta d'aquesta legislatura es volen invertir altres 2,5 milions d'euros en eficiència energètica municipal.

És una de les línies obertes per a complir amb els objectius de l'agenda europea 2030. Un altre projecte, per exemple, és el canvi a lluminàries led i gestió intel·ligent. "En els últims 4 anys l'Ajuntament ha invertit més de 800.000 euros, i per als pròxims 3 anys s'invertiran 2 milions d'euros", asseguren.

L'alcalde Toni Francés diu que "dins de l'estratègia Smart City també tenen protagonisme les energies renovables i l'estalvi energètic. Quan parlem d'una ciutat intel·ligent parlem també d'estalviar energia, utilitzar les noves tecnologies, reciclar, disminuir l'ús de transport privat i utilitzar energies renovables, entre altres qüestions. Una ciutat Smart no sols satisfà les necessitats de les generacions actuals sinó també de les futures, i és una ciutat compromesa amb el seu entorn, eficient energèticament i sostenible mediambientalment".