El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

Arriben els dies grans de la Setmana Modernista d'Alcoi. El cap de setmana del 20 al 22 de setembre, el poble d'Alcoi canvia d'època i es trasllada al segle XX. Per anunciar-ho, el periodista Aimar Bretos és l'encarregat de fer el pregó d'aquesta tercera edició. 

Més informació

El Pregó enceta el cap de setmana Modernista d'Alcoi

Una nova ordenança de trànsit regularà l'ús de vehicles de mobilitat personal

Carril bici de la Zona Nord

Una comissió ha estat treballant en el document durant els últims mesos. En ella han participat diferents departaments municipals. L'ordenança tindrà validesa sempre que no entre en conflicte amb una altra de rang superior.

 

El document ja es troba quasi redactat i l'Ajuntament espera portar-lo al plenari per a la seua aprovació abans que finalitze la legislatura.

L'anunci de la nova ordenança per part del govern local ha estat motivat per un prec presentat per Guanyar en el plenari del 24 de setembre. En ell s'instava al govern a què elaborara un reglament que regisca l'ús de vehicles com bicicletes, patins elèctrics o segways.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, reconeix el caràcter "desfasat en alguns aspectes" de l'actual ordenança de trànsit, i parla de la necessitat de renovar-la amb una regulació de l'ús de vehicles de mobilitat personal. "Durant l'últim mig any s'ha dut a terme una tasca conjunta entre diferents departaments municipals per a dur endavant el document" assegura el regidor. L'ordenança tipificaria no únicament les sancions pel seu incompliment, sinó també tota la informació relativa als espais i modalitats de circulació d'aquests vehicles, per això puntualitza Llopis que "és duran a terme diverses accions per tal de donar a conéixer a la ciutadania el contingut de la nova reglamentació".

Els aspectes que segons Guanyar Alcoi s'haurien de tractar amb l'ordenança inclouen la regulació de les diferents zones per on poden circular cada tipus de vehicle, les velocitats màximes, els llocs on es poden estacionar, l'obligatorietat de la utilització del casc o no en els diferents vehicles, edats i tipus d'usos o les obligacions o no de contractació d'una assegurança. La portaveu de la plataforma ciutadana, Estefania Blanes, afirma que "amb la nova ordenació es podrien resoldre els possibles problemes de convivència a l'espai públic i es fomentaria una mobilitat sostenible i segura".