El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi rehabilitarà dos edificis més de l’Illa de Rodes

Edificis a rehabilitar / Ajuntament

La part central de Rodes és una intervenció pressupostada en 7 milions d'euros.

L'Ajuntament d'Alcoi ha tret a concurs públic el contracte per a adjudicar les obres de rehabilitació dels dos blocs d'antics habitatges situats en els números 4 i 6 del carrer Tibi, que albergaran el conjunt administratiu del Parc Tecnològic-Sociocultural de Rodes. El projecte està pressupostat en 2,3 milions d'euros i serà cofinançada per l'Ajuntament d'Alcoi i la Diputació d'Alacant.

Aquests edificis albergaran les oficines municipals i els serveis administratius del complex, així com altres espais per a incubadores d'empreses i residències temporals per a nòmades digitals.


La resta del complexe


De manera paral·lela, continuen avançant les obres de la part central de Rodes, una intervenció pressupostada en 7 milions d'euros. D'aquesta quantitat, la Unió Europea finança 3,5 milions d'euros (el 50% a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa pluriregional d'Espanya 2014-2020), mentre que la Generalitat Valenciana aportarà 2,6 milions i l'ajuntament serà a càrrec dels 900.000 euros restants.


Aquests treballs permetran transformar aquesta antiga poma industrial en un parc tecnològic-sociocultural, en el qual s'implantarà una seu de Districte Digital de la Comunitat Valenciana i on s'assentaran empreses de tall tecnològic.


El projecte es completarà amb la creació de l'únic Centre de Desenvolupament Turístic Interior (CDTi) de la Comunitat Valenciana, les obres del qual estan pressupostades en 2,2 milions d'euros, sufragades íntegrament per la Generalitat Valenciana, a través de l'Agència Valenciana de Turisme.


Toni Francés, alcalde d’Alcoi, apunta que “volem garantir als emprenedors un entorn que s'ajuste a les seues necessitats i que els permeta desenvolupar projectes competitius, generant així un focus de tracció empresarial basat en la tecnologia, la digitalització i la nova economia”.