El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi reivindica el paper de la dona en la ciència amb l'exposició “Científiques Invisibles”

Panells informatius part de l'exposició / ruvid.org

"Científiques Invisibles" és el títol de l'exposició que ha organitzat la Xarxa d'Universitats Valencianes per al foment de l'R+D+i i que acollirà Alcoi. S'inaugura aquest dimarts, 12 de març, a la Sala d'Exposicions del Centre Cultural Mario Silvestre, i es podrà visitar fins al 15 d'abril.

El contingut dels panells fa un repàs per les disciplines científiques en les quals moltes dones han destacat, com ara la medicina, la psicologia, la biologia, la química, la informàtica, i les matemàtiques, però també recorden a la coneguda Marie Curie, i el paper femení al món dels invents.

Altres seccions importants estan dedicades a la discriminació que sofreixen les científiques i a totes aquelles iniciatives que s'ha desenvolupat per fer-li front. A més, una part important de la mostra està dedicada a les científiques valencianes contemporànies, que posen al capdavant de l'actualitat les universitats valencianes.

Així, passejant entre les mirades de tantes investigadores, es coneixen dades i històries d'aquelles que han rebut menys repercussió mediàtica, com ara Ellen Swallow, Lise Beitner, Patricia Billings, Melanie Klein o Anna Lluch.