El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi rep 120.000 € del Consell per a destinar en ajudes d’emergència

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia.
  • Les ajudes es divideixen en aquelles d’emergència amb caràcter individual, i altres per a garantir l’alimentació d’infants en situació de vulnerabilitat.
  • L’Ajuntament continua amb el telèfon 900 75 00 71, en horari de dilluns a divendres, per atendre les consultes, dubtes i necessitats d’informació dels alcoians i alcoianes.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha atorgat 120.000 € a l'Ajuntament d'Alcoi en concepte d'ajudes d’emergència. Aquestes ajudes excepcionals estan destinades a col·lectius vulnerables, afectats especialment per la crisi generada pel Coronavirus.

Les ajudes es divideixen en aquelles d’emergència amb caràcter individual, i altres per a garantir l’alimentació d’infants en situació de vulnerabilitat. Del total, 18.000 € són per a garantir l’alimentació de l’alumnat vulnerable que ara ja no té menjador escolar. 82.000 són per a ajudes individuals i 19.000 euros per a Serveis d’Ajuda a Domicili. Les ajudes provenen de les arques autonòmiques, però són gestionades pels serveis socials de cada ajuntament.

En el cas de les ajudes individuals, es tractarà d’una dotació mensual per unitat familiar de 200 euros, que s’incrementarà en 50 euros per cada membre de la unitat familiar. Si els demandants, ja han rebut ajudes anteriorment, no serà necessari presentar documentació. En el cas contrari, s’haurà de presentar únicament una declaració responsable, sense perjudici de la posterior justificació de la mateixa.

D’altra banda, en el cas de les ajudes per a garantir l’alimentació infantil, serà de 4 euros diaris per cada xiqueta o xiquet, i adolescents menors de divuit anys, de cada unitat familiar. Es restaran de l’import les ajudes abonades per la Conselleria d’Educació en espècie o diners pel tancament dels menjadors escolars.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, explica que "aquestes ajudes de Conselleria ens permetran seguir desenvolupant tots els serveis que hem posat en marxa des de l’Ajuntament d’Alcoi des de l’inici de la crisi: els catering a menors, ajudes per a menjar a través de Creu Roja, l’alberg per a persones sense sostre, les ajudes a persones grans que viuen soles i el telèfon d’atenció psicològica".