El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi rep 42.000 € en ajudes per a promocionar el turisme

Visites guiades a la Sarga, per a les quals tembé es destinarà part de l'ajuda / Facebook Alcoy Turismo

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, considera que és "fonamental aconseguir recursos d'altres administracions".

L'Agència Valenciana de Turisme concedirà a Alcoi uns 42.700 € en concepte d'ajudes a la millora i la competitivitat dels recursos i destinacions turístiques. L'ajuda es repartirà en tres programes, un per al seguiment del Certificat 'Q' de Qualitat Turística, un altre per al suport a la campanya de publicitat de les festes de Moros i Cristians, i l'últim per a sufragar els costos derivats dels agents turístics de la ciutat.

El primer dels tres programes, destinat al seguiment del Certificat 'Q' de Qualitat Turística, ha rebut una ajudada de 9.800 €, un 50% del cost total del programa. Aquest programa respon a l'Auditoria de certificació, el pagament a l'ICTE i la impressió de material promocional. Respecte al suport de la campanya de publicitat de les festes de Moros i Cristians d'Alcoi, s'han rebut 20.000 € per al total de 58.600 € en què està pressupostada la campanya.

L'última ajuda permetrà sufragar part de les despeses derivades de la prestació dels serveis dels informadors turístics en la Tourist Info, i els serveis dels guies en visites als recursos turístics i museus. En aquest apartat, l'ajuda serà de vora 13.000 € respecte a un total de 32.300 €.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, considera que és "fonamental aconseguir recursos d'altres administracions", en aquest cas l'administració autonòmica que "està donant la cara i ja fa molts anys que estan donant suport a l'ajuntament d'Alcoi en les iniciatives turístiques i en altres moltes de patrimoni històric o indústria entre d'altres".