El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi rep 9.000 € per a digitalitzar l'arxiu municipal

Pàgina d'inici de la Biblioteca Virtual d'Alcoi

La Biblioteca Virtual d'Alcoi es pot consultar a través d'aquest enllaç.

L'Ajuntament d'Alcoi ha rebut una de les 49 subvencions autonòmiques destinades a la digitalització i la restauració de la documentació històrica i la millora de les instal·lacions dels arxius municipals. L'ajuda, superior als 9.000 €, s'invertirà en la digitalització de l'arxiu municipal a través de 'BIVIA', la biblioteca virtual que va posar en marxa Alcoi en 2017.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ressalta "el treball de digitalització que s'està duent a terme en l'arxiu municipal, i el gran èxit que està sent BIVIA, la biblioteca virtual que vam crear ara fa dos anys i que ja supera les visites de les biblioteques presencials". De fet, són 700.000 consultes les que ha rebut BIVIA enguany.

Recordem que la Biblioteca Virtual d'Alcoi és un projecte de difusió digital del patrimoni documental de la ciutat d'Alcoi, impulsat per la Xarxa de Biblioteques Municipals i l'Arxiu Municipal d'Alcoi. En BIVIA es poden trobar col·leccions digitalitzades procedents de fons municipals, així com altres fons pertanyents a entitats col·laboradores en el projecte.