El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi rep la Creu de Lampedusa

Està feta amb restes d'una pastera que es va enfonsar a prop de l'illa italiana de Lampedusa, i on moriren més de 300 persones. El papa Francesc la va beneir i ara viatja per la Comunitat Valenciana per recordar i fer patent la situació de milers d'immigrants arreu tot el món.

La corporació municipal d'Alcoi (part de la que està en funcions i alguns dels nous regidors que entraran d'ací poc), han rebut en el vestíbul de l'Ajuntament a la Creu de Lampedusa, feta en fusta d'un vaixell amb immigrants que va naufragar l'any 2013 a prop d'aquesta illa italiana, i on moriren 349 persones. Un fuster de l'illa va fer la creu, de 2,8 metres d'alt, 1,5 metres d'ample i 60 quilos de pes. El papa Francesc, en el seu primer viatge fóra d'Itàlia, va visitar Lampedusa i va beneir la Creu, amb la idea que viatjara per tot el món. Ara, arriba als municipis valencians, i ha passat per Alcoi.

En el vestíbul del consistori alcoià, l'arxipreste d'Alcoi José Juan Crespo, i el retor de Batoi, Ximo Silvestre, han explicat la història de la creu i han destacat el missatge de 'vergonya' que trasllada. La creu tan sols està en Alcoi unes hores, per a continuar el seu periple viatger per terres valencianes.