El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi rep una segona sentència favorable per la caiguda del mur del carrer Calderón

Les obres en el carrer Calderón

L'Audiència d'Alacant ha ratificat la sentència del jutjat d'Alcoi, i tots dos documents reconeixen que l'asseguradora ha de pagar 220.000 euros, més interessos, per la caiguda del mur en l'any 2012.

En gener del 2012, les pluges van generar una solsida de terres que enfonsaren el mur del carrer Calderón, obligant a tallar el trànsit a la zona del riu. No va ser fins a finals del 2015 que es pogueren fer les obres de reparació del mur i es va reobrir el carrer al trànsit.

En aquest temps, s'ha obert una baralla legal per vore qui es feia càrrec del cost de les obres. L'asseguradora al·legava que es tracta d'un mur de contenció i que no entraven dins de l'assegurança, però des del consistori defensaven que es tractava d'un mur de maçoneria i que per la seua caiguda s'ha construït, ara sí, un mur de contenció.

En setembre del 2017 arribava la primera sentència a favor del consistori, per part del jutjat d'instrucció 4 d'Alcoi. I ara arriba una segona sentència de l'Audiència d'Alacant que ratifica l'emesa pel jutjat alcoià. La regidora de règim jurídic Lorena Zamorano explica que ara l'empresa té 20 dies per a presentar un recurs però, "ja són dues instàncies les que ens han donat la raó, veiem molt complicat que puga estimar-se una cassació. El més important és que recuperarem 220.000 euros per a Alcoi, una quantitat que amb els interessos podria arribar al doble". Així les coses es mostra molt satisfeta per aquesta segona sentència que "ve a fer justícia després d'una època molt complicada en la part econòmica que vam patir en l'anterior legislatura i en la qual no vam tenir de cara ni tan sols al segur".