El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi reprova les declaracions de Joan Tardà on deia que "el País Valencià i Balears formen part dels Països Catalans"

Plenari municipal del 27 de novembre / R. Lledó
PP i Cs han votat a favor de la reprovació. Guanyar i Compromís en contra, i el PSOE s'ha abstingut

Catalunya també ha estat present al plenari municipal d'Alcoi d'aquest dilluns 27 de novembre. En aquest cas, el PP ha portat una moció en la qual ha demanat "la reprovació de les declaracions del Diputat d'ERC, Joan Tardà, i per a la defensa de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana". La moció ha eixit endavant gràcies als vots favorables de PP i Ciutadans. El PSOE s'ha abstingut i Guanyar i Compromís han votat en contra.

Les declaracions de Joan Tardà a les quals fa referencia el PP són les següents: "quan assolisquen que es proclame la república de Catalunya seguirem venint al Parlament espanyol perquè hi ha dos territoris, el País Valencià i Balears, que formen part dels Països Catalans, que seguiran sent territori de l'Estat Espanyol". El PP ha dit que el motiu de la moció és "per saber que posició té cada partit polític sobre els hipotètics Països Catalans". Ciutadans també ha votat a favor encara que "els agradaria que la moció no estiguera al plenari". Jordi Sedano ha dit que "defén la seua identitat: alcoià, valencià, espanyol i europeu".

Compromís, que ha votat en contra de la moció, ha destacat que el sentit del seu vot és, en part, "per l'infrafinançament del País Valencià". Sobre la llengua ha donat arguments dient que "el valencià és el mateix que el català". Guanyar també s'ha mostrat contrari a la moció i ha dit que "la unitat d'Espanya no es defén amb violència", respecte als fets de l'1 d'octubre. Han acusat el PP que "mai reconeixeran l'estat plurinacional".

L'únic grup que s'ha abstingut ha sigut el PSOE perquè "la confrontació del nacionalisme espanyol i català comença a cansar. És un debat de fa 25 anys". A més, han afegit que "és difícil entendre que aquesta moció es presente a Alcoi".